MEGOGO UA
+ Ответить в теме
Показано с 1 по 4 из 4

Тема: Чому одна рідина нормально париться, а від іншої дере горло, справа може бути в PG?

HD-новичок Lips is on a distinguished road
    Поблагодарили 0 раз(а) в 0 постах

По умолчанию Чому одна рідина нормально париться, а від іншої дере горло, справа може бути в PG?

Чому одна рідина нормально париться, а від іншої дере горло, це справді може бути через PG? Я тільки почав пробувати самозамес і поки не дуже розумію, як воно все працює. Раніше просто купував готові жижі для POD і не думав про склад. Тепер бачу різні пропорції, якісь 50/50, 70/30, окремо гліцерин і пропіленгліколь, і трохи гублюся. Боюся, що неправильно підберу основу або міцність нікотину, і вся рідина буде неприємна. Невже кілька відсотків у складі можуть так сильно впливати на тхт?

HD-новичок Artemjik is on a distinguished road

Так, PG дуже часто і є причиною, коли рідина починає дерти горло. Я свого часу теж купував готові флакони, поки не набридло платити за 30 мл і ловити різну якість партій. Одна жижа могла зайти нормально, а наступна з тієї ж лінійки вже давала зовсім інші відчуття. У самозамесі важливо розуміти, що пропиленгликоль відповідає не тільки за передачу смаку, а й за відчуття удару по горлу. Якщо переборщити з ним, особливо на баку, тхт може бути занадто різким. Плюс має значення чистота компонентів, гліцерин і сама база.

HD-новичок Derolomboo is on a distinguished road

Мені знайомий дав спробувати свій самозамес на баку, бо я теж скаржився, що деякі рідини просто ріжуть горло. Виявилося, що справа була не в ароматі, а в самій основі. Він зробив нормальну суміш, підібрав співвідношення під мій пристрій, і різниця відчутна. Пар залишився такий самий, смак не пропав, тяга навіть стала приємнішою. Тепер розумію, чому хлопці не беруть першу-ліпшу базу.

HD-новичок Ghjop is on a distinguished road

Цитата Сообщение от Derolomboo Посмотреть сообщение
    Мені знайомий дав спробувати свій самозамес на баку, бо я теж скаржився, що деякі рідини просто ріжуть горло. Виявилося, що справа була не в ароматі, а в самій основі. Він зробив нормальну суміш, підібрав співвідношення під мій пристрій, і різниця відчутна. Пар залишився такий самий, смак не пропав, тяга навіть стала приємнішою. Тепер розумію, чому хлопці не беруть першу-ліпшу базу.
    У різних пристроях PG і VG поводяться по-різному. Для POD часто беруть більш рідкі суміші, а для потужних баків зазвичай краще заходять варіанти з більшою часткою гліцерину. Якщо пропорція підібрана неправильно, може з’явитися зайвий тхт або рідина буде погано подаватися на випаровувач.
    Також не варто економити на самій основі, бо навіть хороший аромат не врятує неякісний склад. Я давно використовую купить пропиленгликоль https://vapetemptation.com.ua/propilenglikol/ для своїх замісів, стабільність нормальна, без осаду і сторонніх присмаків. У результаті виходить дешевше, ніж постійно брати готові рідини, а смак і характеристики залишаються такими, як очікуєш. Головне підібрати компоненти під свій пристрій, а не просто повторювати чужі пропорції.

+ Ответить в теме