Megogo UA
Samsung UA
+ Ответить в теме
Страница 4 из 5 ПерваяПервая ... 2345 ПоследняяПоследняя
Показано с 151 по 200 из 249

Тема: Несколько слов...

  1. #151
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Україна — кандидат у члени ЄС
    YEvrokomisiya-rekomenduvala-nadati-Ukrayini-status-kandidata-na-vstup-do-YES-1.jpeg
    Це нарешті сталося — Україна отримала статус країни-кандидата на членство в ЄС. 23 червня лідери 27 країн ЄС на саміті Європейської ради одноголосно підтримали історичне рішення щодо надання статусу кандидата в члени ЄС для України.

    Голова Європейської ради Шарль Мішель підтвердив надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Одночасно статус кандидата в члени ЄС отримала Молдова.
    Без імені.jpg
    Шлях України у ЄС — хроніка головних подій

    28 лютого підписав заявку на членство України в Євросоюзі.
    1 березня Європейський парламент майже одностайно проголосував за резолюцію, в якій закликав інституції ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата на членство в ЄС.
    18 квітня Україна передала першу частину анкети-опитувальника, а 9 травня — другу частину.
    17 червня Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на членство у Європейському Союзі.
    Вранці 23 червня Європарламент більшістю голосів ухвалив резолюцію, в якій закликав глав держав і урядів ЄС надати Україні та Молдові статус кандидата в ЄС «невідкладно», а вже ввечері на саміті країн ЄС було прийняте фінальне рішення — лідери 27 країн ЄС на саміті Європейської ради одноголосно підтримали надання України статусу кандидата у члени ЄС.

    Що дає сьогоднішнє рішення

    ЄС формально (юридично) підкріпив своє бажання на зближення з Україною та спільне майбутнє. Це відкриває Україні ширший доступ до різноманітних програм та фондів ЄС, а також до залучення нових інвестицій — тепер бізнес розглядатиме Україну як потенційного члена Євросоюзу та перспективний майданчик для стартапів.
    photo_2022-06-23_23-16-55.jpg
    Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, подальший вступ нашої країни в ЄС дасть переваги для всіх сторін. Україна може гарантувати європейську продовольчу безпеку, сприяти пришвидшенню «зеленого» переходу та зменшенню енергетичної залежності від росії, зробити вагомий внесок в економічний розвиток та цифровізацію Європи.

    Що далі

    Кандидатство — проміжний етап. Раніше Єврокомісія опублікувала чіткі рекомендації щодо реформ — їх виконання є необхідною умовою для початку переговорів України про вступ до ЄС. Серед основних пунктів — ухвалення та впровадження законодавства про процедуру добору суддів Конституційного Суду, завершення перевірки доброчесності Радою з етики кандидатів у члени Вищої ради юстиції та відбір кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, посилення боротьби з корупцією, план комплексного реформування правоохоронного сектору, впровадження закону про деолігархізацію, завершення реформи законодавства для нацменшин та ін.

    Як швидко Україна може стати членом ЄС після отримання статусу кандидата, складно прогнозувати. Це буде залежати головним чином від того, як швидко уряд зможе провести необхідні реформи та впровадити зміни відповідно до вимог ЄС. Є приклад Швеції, яка подала заявку в 1991 році, а вже у 1995 стала членом. З іншого боку, є приклад Туреччини, яка подала заявку ще в 1987 році, але досі не стала частиною ЄС.

    Наприкінці року Єврокомісія підготує висновки та оцінку того, наскільки ефективно Україна впоралася з реалізацією рекомендацій. Нещодавно віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що уряд розраховує виконати рекомендації Європейської комісії щодо надання статусу кандидата в члени ЄС до кінця року.

    Джерело: itc.ua, eurointegration.com.ua, ec.europa.eu, t.me

    КОМПАНИЯ NIKE INC. ПРИНЯЛА РЕШЕНИЕ УЙТИ С РОССИЙСКОГО РЫНКА. В СВЯЗИ С ЭТИМ САЙТ NIKE.COM И МОБИЛЬНОЕ ПРИЛОЖЕНИЕ NIKE БОЛЬШЕ НЕ БУДУТ ДОСТУПНЫ В ЭТОМ РЕГИОНЕ. МАГАЗИНЫ NIKE НЕДАВНО ВРЕМЕННО ЗАКРЫЛИСЬ И БОЛЬШЕ НЕ ОТКРОЮТСЯ.

    ИСТОЧНИК: nike.com

  2. #152
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    «Допоки зрештою не залишиться нічого»: Microsoft скорочуватиме бізнес у росії до повного виходу
    675854815ef090455f4ab44e33aafb29.jpg
    Нещодавно ми писали, що Microsoft заборонила завантаження операційних систем Windows 10 і Windows 11 з офіційного сайту для користувачів з росії. Тепер президент компанії Бред Сміт (Brad Smith) в інтерв'ю Washington Post розповів про подальшу діяльність Microsoft на російському ринку.

    До повного виходу

    За словами Сміта, Microsoft і далі скорочуватиме бізнес у росії та в результаті має намір повністю залишити російський ринок.

    «Щодо росії, ми бачимо, як наш бізнес там скорочується, скорочується, скорочується... І, мабуть, скорочуватиметься доти, доки від нього майже нічого чи зовсім нічого не залишиться»

    Однак російським співробітникам (а це близько 400 осіб) обіцяють допомогу та підтримку, якої вони «потребують і на яку заслуговують».

    Нагадаємо, Microsoft призупинила продаж та надання послуг у росії у березні на тлі російського вторгнення в Україну.

    Джерело: YouTube

  3. #153
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Українська ІТ-армія атакувала понад 4200 російських сайтів та сервісів за чотири місяці
    photo_2022-06-27_10-58-45.jpg
    Російські окупанти ведуть активну війну проти України не тільки на землі, воді та у небі, але також в інформаційному та цифровому просторах. Водночас українська ІТ-армія з початку вторгнення довела свою спроможність ефективно давати відсіч на власній території не гірше ЗСУ — за чотири місяці спільнота атакувала понад 4200 російських онлайн-ресурсів, повідомили у Мінцифрі.

    У межах ініціативи понад 250 тисяч хакерів-добровольців з усього світу об’єдналися, щоб щодня влаштовувати масові атаки на російські онлайн-ресурси — з 26 лютого по 26 червня ІТ-армією було атаковано більше ніж 4200 російських онлайн-ресурсів.

    Серед цілей, за якими успішно працює українська ІТ-армія:

    Сайти держустанов, регіональні суди, заклади вищої освіти, банки. Через DDoS-атаки було зупинено роботу сайтів державних установ рф, росіяни не могли отримати держпослуги, провести фінансові операції в онлайн-банкінгу, абітурієнти не могли подати заявку онлайн до ЗВО, а судові процеси в регіонах призупинилися.
    Економічний форум, сайти національних і регіональних ЗМІ та онлайн-телебачення, Rutube. Кібератаки зашкодили виступу путіну, а також вивели з ладу ЗМІ, щоб ті не поширювали пропаганду.
    Сервіси для бізнесу, тендерні майданчики, сервіси онлайн-бухгалтерії, інтернет-провайдери. ІТ-армія завадила підприємцям росії, призвела до зриву торгів, заблокувала роботу бухгалтерам та доступ до інтернету.
    Системи маркування, алкогольні заводи та ветеринарні інспекції. Атаки призвели до збоїв у роботі продуктових компаній, які не могли нанести спеціальний QR-код на товар, завадили інформаційним системам відстежувати обороти алкогольної продукції та отримати дозволи на м’ясні та молочні вироби.
    Сервіси купівлі авіаквитків, страхові сервіси, онлайн-сервіси кур’єрської доставки, замовлень їжі, інтернет-покупок. Це не дало росіянам придбати онлайн у кілька кліків необхідну послугу та продукт.

    Зараз ІТ-армія закликає всіх охочих долучатися до спільної боротьби, щоб мати змогу продовжувати завдавати нові масові кіберудари росіянам.

    Джерела: itc.ua, t.me

  4. #154
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    США внесуть до «чорного» списку низку технологічних компаній по всьому світу, які продовжують бізнес з росією та допомагають їй ухилятися від санкцій
    photo_2022-06-27_18-12-50.jpg
    Лідери країн «Великої сімки» в межах саміту G7 домовились розширити санкції проти росії — зокрема обмежити доступ до американських технологій та напівпровідників, які можна використати у військовій галузі.

    Країни G7 підтвердили намір ще більше обмежити доступ росії до ключових промислових ресурсів, послуг і технологій, які можна використати у військовій галузі. Це стосується, зокрема, і напівпровідників.

    На початку травня відомий український IT-підприємець та співзасновник monobank Дмитро Дубілет публікував список із 100+ західних компаній, які постачали продукцію російському «Алмаз-Антей» після 2014 року в обхід санкцій. А раніше цього місяця повідомлялося, що агенти ФБР і Департаменту торгівлі США з’ясовують, як американська електроніка опинилася у російському озброєнні — та навідуються з цього приводу до різних американських технологічних компаній. Тепер же у Білому домі підтверджують намір додати «кілька компаній по всьому світу», які підтримують країну-агресора росію, у так званий «чорний» список організацій (Entity List), яким заборонено працювати з американськими компаніями та використовувати відповідні технології. Це той самий список, у який свого часу внесли Huawei та низку інших китайських IT-компаній.

    «Міністерство торгівлі США [невдовзі] здійснить перші заходи проти компаній, які займаються незаконною діяльністю на підтримку росії, та додасть кілька компаній по всьому світу до списку Entity List, який заборонить цим суб’єктам купувати товари та технології американського походження, як-от напівпровідники.

    Держава та Казначейство запровадять обмежувальні санкції проти осіб, які допомагають росії ухилятися санкцій. Міністерство торгівлі та Міністерство фінансів США випустять спільне розпорядження, щоб залучили фінансові установи до виявлення потенційних порушень експортного контролю».

    із заяви Білого дому


    Повного списку компаній та осіб, які внесуть у санкційний список, наразі немає.

    23 червня США оголосили новий пакет військової допомоги для України на суму 450 мільйонів доларів, до якого, серед іншого, заклали ще чотири додаткові ракетні установки HIMARS (додатково до чотирьох РСЗВ, які були поставлені раніше і вже працюють по ворогу). Цього тижня США планують оголосити про надання додаткової військової допомоги Україні. Радник з нацбезпеки Джейк Салліван підтвердив, що в новому пакеті військової допомоги США готують передачу Україні новітніх систем ППО середньої та великої дальності, однак не уточнив, яких саме. У CNN з посиланням на власні джерела писали, що мова йде про NASAMS — ця установка може вражати цілі на відстані понад 160 км. Водночас українським військам, ймовірно, доведеться пройти відповідне навчання.

    Будемо сподіватися, що після сьогоднішнього цинічного ракетного обстрілу ТРЦ «Амстор» у Кременчуці, де на момент атаки перебувало понад тисячу цивільних (вже офіційно підтверджено 10 загиблих та ще понад 40 людей отримали поранення і травми) партнери максимально швидко передадуть Україні сучасні системи ППО та нарешті визнають росію державою-спонсором тероризму.

    Джерела: itc.ua, t.me, nbcnews.com, whitehouse.gov

    російська хакерська група Killnet взяла на себе відповідальність за кібератаку проти Литви

    Російське хакерське угруповання Killnet у понеділок взяло на себе відповідальність за DDOS-атаку на Литву. Група російських хакерів заявила, що кібератака була відповіддю на рішення Вільнюса заблокувати транзит товарів, які підпадають під санкції ЄС, у російський ексклав Калінінград.

    «Атака продовжуватиметься доти, доки Литва не зніме блокаду», — заявив представник групи Killnet. «Ми знищили 1652 веб-ресурси. І це лише початок».

    Зазначимо, Калінінградська область не має прямого контакту з росією. Ця територія (північна частина Східної Пруссії) відійшла до СРСР після завершення Другої світової війни за умовами Потсдамської угоди 1945 року.

    Калінінградська область має сухопутні кордони з Польщею та Литвою. Постачання товарів у цей регіон здійснюються з росії залізничним транспортом через Литву, членa ЄС та НАТО. З 18 червня Литва припинила транзит підсанкційних вантажів між Калінінградською областю та основною територією росії. Після цього російський режим пригрозив Литві відповіддю.

    Джерело: reuters

  5. #155
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    ЄС визнаватиме українські водійські права — вже відсьогодні
    290007272_394887389346115_28271098867465639_n.jpg
    29 червня Україна та Євросоюз підпишуть угоду про лібералізацію автоперевезень, відому як «транспортний безвіз» — вона скасовує необхідність отримання українськими перевізниками дозволів для в’їзду. Окрім того, ця угода, серед іншого, передбачає визнання українських водійських посвідчень у ЄС, звернули увагу в Економічній правді.

    Це означає, що українцям для керування автівкою в Європі достатньо буде посвідчення українського зразка — складати додаткові іспити не доведеться.

    Українці могли використовувати водійські посвідчення нового зразка в ЄС і раніше, проте в низці країн діяли обмеження. Наприклад, в Австрії, Латвії та Німеччині ними можна було користуватися без обмежень лише протягом шести місяців. Тепер ці обмеження мають скасувати.

    Сама угода безстрокова і не містить жодних додаткових умов перебування на території ЄС. Водії вантажівок можуть перетинати кордон з країнами Євросоюзу будь-яку кількість разів і на будь-який термін.

    Оскільки Єврокомісія мала згоду всіх 27 країн-учасниць ЄС і мандат на підписання угоди, документ запрацює негайно. Україна опинилась серед перших країн, що не входить до ЄС, з якою Євросоюз уклав таку угоду. Наразі йдуть перемовини про підписання аналогічного документа між ЄС та Молдовою.

    Джерела: itc.ua, eurointegration.com.ua, epravda.com.ua

  6. #156
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    В Україні запрацював візовий режим з росією. Як насправді діятимуть обмеження
    291470686_1671709836523774_7983181445456297774_n.jpg
    Як і планувалося, 1 липня набуло чинності нещодавнє рішення уряду, яке скасовує безвізовий режим з країною-терористом росією — тепер громадянам рф, щоб потрапити на територію України, необхідно оформити візу та і вона не гарантує можливість в’їзду. Запровадження віз для росіян підтвердили в Державній прикордонній службі України.

    Відсьогодні росіянам заборонено в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом, перебувати і пересуватися територією України без віз. Обмеження на перетин кордону стосуються також й жителів прикордонних областей росії. Тобто їм дозволено перетинати український кордон виключно через міжнародні та міждержавні пункти пропуску. росіяни будуть проходити додаткові перевірки для отримання віз.

    Водночас отримання візи не є гарантією того, що кожен охочий потрапити на територію України, зможе це зробити — остаточне рішення щодо дозволу на перетин кордону ухвалюють посадові особи Державної прикордонної служби України.

    Візи не отримають росіяни у санкційних списках та особи які загрожують національній безпеці України.

    Які документи потрібні для отримання візи

    Закордонний паспорт
    Запрошення
    Копія паспортних даних сторони яка запрошує

    Водночас без запрошення громадяни росії не зможуть потрапити на територію України.

    Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI) детально пояснив, як громадяни країни-агресора зможуть потрапити в Україну та наскільки візовий режим ускладнює цей процес.

    Які обмеження вводить візовий режим з росією
    290986454_361385429478778_6008904011546234439_n-770x770.jpg
    291439171_361385556145432_8355829837085024812_n-770x770.jpg
    291500265_361385586145429_2801697048179860746_n-770x770.jpg
    291704677_361385442812110_900488453526597894_n-770x770.jpg
    291605302_361385526145435_3844412881748989239_n-770x770.jpg
    291552873_361385486145439_3798643860510443515_n-770x770.jpg
    Джерела: itc.ua, facebook.com

    Китаянка 12 років писала фейкову історію Росії у «Вікіпедії»
    f61e7dde3598920dce4400ebb54cc6bd.jpg
    Китаянка на ім'я Чжемао (ймовірно псевдонім) з 2010 року писала фейкові матеріали про історію Росії в китайській версії «Вікіпедії».

    Що відомо

    Мешканка Піднебесної створила власну альтернативну історію Росії. Десь ми таке вже бачили, але зараз про інше. Вона вигадала персонажів та події, про які писала великі статті. Виявив їх китайський письменник-фантаст Іфань.

    Він помітив інформацію про срібну копальню в Кашині, яка була відкрита у Тверському князівстві, як стверджувалося в статті. Письменник захотів більше дізнатися про це. Виявилося, що матеріал у статті немає нічого спільного з джерелами, куди посилається автор. Пізніше Іфань з'ясував, що персонажів із китайської «Вікіпедії» немає ані в російській, ані в англійській версії онлайн-бібліотеки.

    «Вікіпедія» провела власне розслідування та виявила, що з 2010 року Чжемао склала понад 200 статей та відредагувала сотні матеріалів інших авторів. Жінка переплітала свої оповідання з альтернативною історією. Вона створила чотири фейкові облікові записи, які верифікували статті один одного.

    «Вікіпедія» вже видалила половину матеріалів китайської письменниці. Інші перебувають на перевірці. Усі фейкові облікові записи Чжемао також вимкнуто. При цьому зазначається, що мінімум одна вигадана стаття потрапила до російської, англійської та румунської версій «Вікіпедії».

    Джерело: Sixth Tone

  7. #157
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    російські космонавти використовували МКС для поширення антиукраїнської пропаганди
    iss066e080907.jpg
    російська держкорпорація «роскосмос» розмістила у своєму офіційному Telegram-каналі зображення, на яких зафіксовано три російські космонавти з триколірними «прапорами» так званих «лнр» та «днр».

    Фотографії були зроблені нещодавно на борту МКС, і на них зображені усміхнені космонавти олег артем’єв, денис матвєєв та сергій корсаков, які демонструють прапори. Фотографії доповнені пропагандистським текстом, який вихваляє російську окупацію Луганської області України.

    Зображення та публікації в соціальних мережах є найбільш кричущим використанням МКС (яка управляється США, росією, Японією, Канадою та Європейським космічним агентством) з метою російської пропаганди з моменту повномасштабного вторгнення в Україну.

    Попри те, що NASA, «роскосмос» та інші космічні агенції продовжують співпрацю на МКС з початку вторгнення, деякі офіційні особи США запропонували NASA розглянути питання про розрив зв’язків із росією через її звірства в Україні. Однак адміністратор космічного агентства захищав партнерство на тій підставі, що станція літає вище за геополітичну напруженість на Землі. NASA також хоче, щоб станція продовжувала функціонувати, оскільки відділення американського сегмента від російського було б важким та потенційно фатальним для роботи орбітального комплексу.

    В інтерв’ю, опублікованому в понеділок, адміністратор NASA Білл Нельсон підтвердив цю позицію. Він заявив, що навіть у розпал холодної війни, у 1975 році у космосі зустрілися американський та радянський космічні кораблі, а співпраця тривала і після розпаду СРСР.

    Однак провокаційні дії «роскосмосу» переносять кривавий конфлікт з Землі в космос. Для деяких спостерігачів, таких як колишній астронавт NASA Террі Віртс, використання росією космічної станції в пропагандистських цілях є неприйнятним. Він заявив, що NASA прагне не наголошувати на діях росії, оскільки для функціонування МКС потрібні обидві сторони та два космічні кораблі на станції. Але незабаром ситуація може змінитися. Космічний корабель Boeing Starliner може здійснити свій перший випробувальний політ з екіпажем до кінця цього року. Якщо він буде успішним, у NASA буде два американські космічні кораблі, здатні досягти МКС, і необхідність у використанні російських кораблів відпаде.

    Джерело: arstechnica

  8. #158
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    NASA засудило російських космонавтів за антиукраїнську пропаганду на МКС
    nasa-logo.jpg
    У четвер NASA виступило із заявою, в якій різко засудило дії трьох російських космонавтів на борту МКС, які позували з псевдопрапорами так званих «лнр» та «днр».

    «NASA рішуче засуджує росію за використання Міжнародної космічної станції в політичних цілях для підтримки війни проти України, що докорінно несумісне з основною функцією станції серед 15 міжнародних країн-учасниць — просувати науку та розвивати технології з мирною метою», — заявила прессекретар НАСА Джекі МакГіннесс у повідомленні електронної пошти.

    Це рідкісний докор з боку NASA на адресу росії, яка є основним партнером космічного агентства на МКС. Попри напруженість між США і росією через вторгнення останньої в Україну, NASA і «роскосмос» продовжують спільну роботу, щоб підтримувати безперервне функціонування МКС, на якій постійно працюють як американські астронавти, так і російські космонавти. Відносини збереглися впродовж усієї війни, навіть попри те, що голова «роскосмосу» відкрито погрожував можливим виходом з партнерства по МКС, а росія «жартувала» про те, що американський астронавт може опинитися в космосі. Це перший випадок, коли NASA відкрито засудило дії росії та свого партнера «роскосмосу» у космосі на тлі вторгнення в Україну.

    Водночас офіційні особи NASA твердо наполягають на тому, що відносини між космічним агентством США та «роскосмосом» залишаються міцними. NASA заявило, що росія все ще розглядає можливість розширення свого партнерства на МКС, а NASA та «роскосмос» продовжують працювати над майбутнім обміном екіпажами. Зазначимо, що у вересні цього року російський космонавт має вирушити на МКС на кораблі SpaceX Crew Dragon, а американський астронавт полетить на російському кораблі «Союз».

    Джерело: The Verge

  9. #159
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Українська ІТ-армія за попередні два тижні атакувала 800 російських ресурсів — зокрема, «поклала» сайт «роскосмосу» та привітала росіян з Днем Конституції України
    293106376_411449861024336_1678509046832362256_n.jpg
    Міністерство цифрової трансформації України продовжує інформувати громадськість про успіхи української ІТ-армії в цифровому просторі. Так, за попередні два тижні (з 27 червня до 10 липня) спільнота небайдужих українських IT-спеціалістів атакувала понад 800 російських онлайн-ресурсів.

    Серед найвизначніших перемог української ІТ-армії у Мінцифрі виокремлюють наступні:

    Вітання з українським державним святом — хакери опублікували на сайтах держструктур та держорганів рф привітання з Днем Конституції України.
    Упустили сайт «роскосмосу» — це була відповідь російській держкорпорації з космічної діяльності, яка погрожувала та публікувала супутникові знімки центрів НАТО (росіяни публікували застарілі фото, які видавали за нові).
    Через DDoS-атаки росіянам не вдавалося декілька днів працювати в CRM системах. Це програми, які допомагають організувати та контролювати всі робочі процеси підприємства з клієнтами та всередині компанії. Атака на них призупинила роботу багатьох підприємств, чим негативно вплинула на економіку рф.
    росэлторг — найбільший тендерний майданчик рф, який належить уряду москви та банку втб, загубив конфіденційні дані майже 500 тисяч користувачів.
    російські ЗМІ — IT-армія продовжує стримувати пропаганду та не зупиняє «профілактичні» роботи з російськими ЗМІ.
    Паралізовано роботу десятків тендерних майданчиків, що призвело до зриву торгів.
    Через кібератаки були недоступні сайти більшості кінотеатрів рф, через що росіяни не могли купити квитки онлайн.

    Наразі спільнота закликає всіх охочих долучатися до боротьби, щоб надалі мати змогу продовжувати завдавати нові масові кіберудари росіянам.

    Джерела: itc.ua, facebook.com, t.me, ru.interfax.com.ua, finclub.net

    «Альфа-Банк» змінив назву на «Сенс Банк», щоб позбутися будь-яких асоціацій з країною-агресором
    Sense.jpg
    11 липня «Альфа-Банк» провів ребрендинг та змінив назву на «Сенс Банк» — раніше банк, як заведено, сповістив про зміни Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку, повідомляє FinClub.

    «Повне найменування українською мовою: акціонерне товариство «Сенс Банк», — йдеться в листі кредитної установи. Англійською банк тепер буде йменуватися «Joint Stock Company Sense Bank».

    Щодо нової назви «Сенс Банк», то вона відповідає назві мобільного застосунку банку — Sense SuperApp.

    Після накладання санкцій на російських акціонерів «Альфа-Банку», Нацбанк відсторонив їх від управління та призначив незалежним довіреним їх представником болгарського економіста та екс-державного діяча Сімеона Дянкова. Тепер адміністрація «Альфа-Банку» відмовляється від бренду «Альфа», щоб позбутися будь-яких асоціацій з росіянами та країною-агресором.

    «Банк не хоче мати нічого спільного з країною-агресором навіть на рівні асоціацій і бренду, який працює в росії», — наголошував пан Дянков в червневому інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

    Український «Альфа-Банк» не потрапив під санкції, оскільки віднесений НБУ до системно важливих та ніяк не пов’язаний з російськими акціонерами, що потрапили під санкції. У ньому зберігається 48 млрд грн депозитів фізосіб (6% від усіх депозитів в українських банках) і 24 млрд грн коштів підприємств. Банк обслуговує 2,6 млн фізосіб, 55 тис. юридичних і 88 тис. ФОПів.

    Минулого тижня застосунок Sense SuperApp піднявся на перше місце в українському App Store у розділі «Фінанси» — це сталося після того, як «ПриватБанк» та monobank повернулися до ринкового курсу валютної конвертації при оплаті карткою. Річ у тім, що «Альфа-Банк» продовжив продавати валюту найдешевше. Минулої п’ятниці співзасновник monobank Олег Гороховський з насмішкою прокоментував досягнення Sense SuperApp, написавши у соцмережах, що «карткові туристи» перемістилися до «Альфа-Банку».

    Google Workspace залишиться безоплатним для українського бізнесу до кінця війни
    photo_2022-07-11_10-18-57.jpg
    З липня Google мала заблокувати всіх користувачів, що не перейшли на платну підписку (від $5 до $18 на місяць за кожен акаунт), проте для малого та середнього українського бізнесу зро***ть виняток. Міністерство цифрової трансформації України домовилося з Google про збереження безоплатного доступу для українських підприємців.

    Ці сервіси Google залишатимуться безоплатними для українського бізнесу щонайменше до завершення повномасштабної війни та перемоги українського народу над російськими окупантами.

    Щодо Google Workspace (попередні назви — G Suite та Google Apps for Work або Google Apps for Your Domain), то це пакет спеціалізованого хмарного програмного забезпечення й інструментів для спільної роботи від компанії Google, доступний за передплатою. Це прямий конкурент Microsoft Office. У пакет Google Workspace входять основні вебзастосунки Google, як-от Gmail, Контакти, Календар, Meet та Chat для спілкування, а також пакет Google Документів для створення контенту та Диск для їх зберігання. У 2020 році Google провела масштабний ребрендинг з перейменуванням пакета в Workspace. На початку року Google запустила безоплатний тариф Workspace для бізнесу з неповним пакетом можливостей — Essentials Starter.

    Ми маємо вивести росію з партнерства по космічній станції – Колишній командир МКС
    iss066e080907-1.jpg
    Американський астронавт та колишній командир МКС Террі Вертс висловився у зв’язку з недавньою ситуацією, коли російські космонавти використали космічну станцію для антиукраїнської пропаганди. Також він пригадав і інші випадки неналежної поведінки росії у сфері космічного співробітництва, наприклад, публікації рогозина (голова «роскосмосу») у Twitter, які являли собою погрози. Про все це і про те, як бути з партнерством на МКС, він висловився в авторській колонці на The Hill.

    «Він (рогозін) писав у Twitter не дуже завуальовані загрози на адресу NASA та Заходу, вихваляючись тим, що «роскосмос» створює ядерну зброю, яка може бути використана проти нас. Він погрожував залишити американських астронавтів у космосі. Він пригрозив звести з орбіти МКС, щоб вона впала на нашу територію», – пише Террі Вертс.

    Також астронавт нагадує, що окрім загроз у космосі росія веде повномасштабну війну на Землі та фактично є терористичною державою.

    «Набагато гіршим, ніж ці юнацькі нісенітниці (якщо загрози ядерної війни можуть бути юнацьким вихвалянням), насправді є війна, яку росія веде в Європі. Вони вбили десятки тисяч українців. Вони навмисно завдавали ударів по цивільних особах (що також відомо як військові злочини). Вони безглуздо знищили майно на сотні мільярдів доларів.

    Це країна президента росії володимира путіна у 2022 році — терористична держава і наш партнер по Міжнародній космічній станції», – уточнює Террі Вертс.


    З урахуванням всього цього астронавт ставить питання: яка користь від участі росії в партнерстві по МКС, якщо вони збираються використовувати його для підтримки путінської війни і загрожувати Європі та США ядерними ударами?

    «МКС має бути символом миру та єдності, але росія вирішила використовувати її як інструмент пропаганди для агресії», – продовжує Террі Вертс.

    Він нагадує, що Китаю було відмовлено у партнерстві по МКС через авторитарну модель управління щодо прав людини та крадіжку інтелектуальної власності. Якби проєкт МКС запускався зараз, то путінську росію не запросили б до жодної космічної ініціативи. Але партнерство з МКС було розпочато 30 років тому, росія бере участь у проєкті, і тепер із цим треба щось робити.

    Террі Вертс висловив думку, що в майбутньому у NASA мають бути два керівні принципи.

    «По-перше, ми маємо розпочати процес виходу росії з партнерства по МКС. По-друге, ми маємо звести до мінімуму вплив цього роз’єднання на США та інші країни-партнери, які вклали величезну кількість часу та грошей у космічну станцію», – вважає він.

    На жаль, позбутися росії на МКС буде непросто. Через рішення, прийняте 20 років тому, російський сегмент єдиним на станції має важливі двигуни, необхідні для контролю орієнтації та утримання орбіти.

    «Тому NASA має приділити першочергову увагу створенню власного нового модуля управління протягом року, що усуне нашу залежність від російських двигунів», – вважає Террі Вертс.

    Він пропонує й інші кроки. Так потрібно негайно обмежити співпрацю на МКС до абсолютного мінімуму, необхідного для безпечної експлуатації станції. Російські екіпажі мають бути обмежені у навчанні у Х’юстоні. Також слід припинити використання кораблів «Союз» для відряджання американських астронавтів, а російські космонавти не повинні літати на капсулах SpaceX або Boeing. Екіпажі в космосі повинні припинити проводити наукові експерименти або допомагати в обслуговуванні іншого сегмента, обмежуючи взаємодію між астронавтами та російськими космонавтами на МКС лише оперативною необхідністю.

    «Ці кроки можуть здатися драконівськими. Це, безумовно, не найкращий спосіб космічного партнерства. Але путін перейшов межу тут, на Землі, і його космонавти перетнули межу в космосі. Ми не можемо продовжувати роботу на МКС у звичайному режимі, поки росія використовує її як інструмент пропаганди для підтримки вбивства тисяч невинних українців та руйнування світової економіки. Щоб мати уявлення про перспективи, путін, по суті, повернув Європу 1941 року. Потерпіли б союзники спільний проєкт дослідження Арктики з німецькими вченими (навіть із добрими намірами), які підтримують військову позицію Німеччини у 1941 році?» – уточнює свою позицію Террі Вертс і фактично порівнюючи путіна з Гітлером.

    Наприкінці астронавт висловлює сподівання, що колись NASA повернеться до співпраці з постпутинською росією, але поки що американське космічне агентство та інші країни-партнери мають ухвалити важке рішення і розпочати процес розмежування.

    Джерело: thehill.com

  10. #160
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    рогозіна «висвободили» з «роскосмосу»
    maxresdefault-1.jpg
    Так, нам немає абсолютно ніякого діла до росіян, але просто тому, що це смішно і задля історії — горезвісного очільника «роскосмосу» дмитра рогозіна, відомого своїми українофобськими заявами кремлівського спеціаліста по батутах, «висвободили» від посади. Власне, це вся «новина».

    Накази про звільнення рогозіна з посади глави «роскосмосу» та призначення на його місце юрія борисова, який раніше виконував повноваження віцепрем’єра рф за підписом президента росії володимира путіна опублікували на сайті кремля. Чим далі займатиметься один з головних пропагандистів кремля поки російська космонавтика доживає свої останні дні, невідомо.

    російські змі писали, що рогозін найближчим часом має перейти на роботу до адміністрації президента (АП) рф — повідомлялося, що дімон претендує на посаду голови адміністрації президента рф та може стати одним із кремлівських кураторів так званих «ДНР» і «ЛНР». Тобто, отримає роботу за своїми талантами. Раніше Ілон Маск та американський астронавт Скотт Келлі неодноразово глузували з істеричних заяв відомого знавця батутів та робили з очільника «роскосмосу» посміховисько — нам цього буде не вистачати. Будемо сподіватися, що NASA дослухається до колишнього командира МКС та незабаром розірве партнерство з росією, яка використовує космічну станцію для пропаганди війни в Україні.

    Джерела: itc.ua, meduza.io, kremlin.ru

  11. Пользователь сказал cпасибо:

    Viktor2020 (16.07.2022)

  12. #161
    HD-новичок Viktor2020 is on a distinguished road
    Регистрация
    29.06.2021
    Сообщений
    0
    Сказал(а) спасибо
    1
    Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении

    По умолчанию

    В Україні від сьогодні, 16 липня, всі інтернет-ресурси повинні мати базову стартову сторінку українською мовою, яка для українських користувачів відкриватиметься за замовчуванням.



    В дію вступає норма закону Про забезпечення функціонування української мови як державної, який Верховна Рада прийняла 25 квітня 2019 року.

    Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передає Бабель.

    «З 16 липня інтернет-ресурси повинні мати базову стартову сторінку українською мовою і повідомляти громадянам України суспільно-важливу інформацію державною мовою. Крім того, це стосується інтернет-представництв, у тому числі вебсайтів, сторінок у соцмережах, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств установ та організацій державної і комунальної форми власності, ЗМІ, зареєстрованих в Україні, а також суб’єктів господарювання, що реалізують товари і послуги в Україні», – заявив Кремінь.

    Він зазначив, що версія сайтів державною мовою повинна мати не менше за обсягом та змістом інформації, ніж іншомовні версії.

    Норма не поширюється на сайти ЗМІ, які публікуються винятково кримськотатарською, англійською, іншими мовами корінних народів України та офіційними мовами Європейського Союзу.

    Також з 16 липня користувацькі інтерфейси мають бути державною мовою – це вся інформація на приладах, техніці.

    Порушникам загрожують штрафи. За перше порушення від 3,4 тисяч до 8,5 тисяч гривень, за повторне – до 11,9 тисяч гривень.

  13. Пользователь сказал cпасибо:

    punknatanke (16.07.2022)

  14. #162
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Китай у рази збільшив експорт до росії товарів, необхідних для ведення війни в Україні — WSJ
    e5abd6c87f4117d78d3b8045e29b5c5d.jpg
    Видання The Wall Street Journal пише, що Китай продовжує постачати і навіть збільшив експорт до росії товарів, необхідних для продовження війни проти України. Це ускладнює зусилля США та західних союзників щодо ізоляції економіки країни-агресора та послаблення її армії.

    Що це означає?

    Так, за даними китайської митниці, за перші п'ять місяців 2022 року постачання мікросхем зросло більш ніж удвічі порівняно з аналогічним періодом минулого року — до приблизно $50 мільйонів. Експорт інших компонентів, таких як друковані плати, зріс у відсотках двоцифрових цифр.

    Також важливим є оксид алюмінію, який використовують для виготовлення металевого алюмінію, важливого матеріалу для зброї та аерокосмічної промисловості. У березні Австралія заборонила його експорт через використання у розробці зброї. З того часу, згідно з даними китайської митниці, експорт оксиду алюмінію до росії різко зріс, досягнувши 153 тисячі тонн у травні порівняно з 227 тоннами того ж місяця минулого року. Тобто це в 400 разів більше за попередні показники.

    Таким чином, багато китайських продавців техніки продовжують співпрацю з росією, причому це як невеликі приватні компанії, так і розгалужені державні підприємства. Через неповні дані та складні мережі дочірніх компаній і посередників важко відстежити всю діяльність.

    Дослідники вашингтонської некомерційної організації C4ADS, яка відстежує загрози безпеці, визначили одного з постачальників – конгломерат China Poly Group, який контролює центральний уряд Китаю. Серед його дочірніх компаній — ключовий китайський виробник зброї та експортер стрілецької зброї та ракетних технологій, а віднедавна — лазерних технологій проти дронів.

    У період з 2014 до січня 2022 року дослідник C4ADS Наомі Гарсія ідентифікувала 281 раніше нерозголошену партію товарів, які мають як цивільне, так і військове призначення, від дочірніх компаній Poly для російських оборонних організацій. Одна з останніх поставок була наприкінці січня, і в ній, як кажуть дослідники, були частини антен для підсанкційної російської оборонної компанії Алмаз-Антей. Російські митні записи, перевірені C4ADS, свідчать, що частини антени призначені для використання в радарі, що є складовою російської зенітно-ракетної системи С-400. Ця система використовувалася під час війни в Україні.

    У січні Державний департамент США ввів санкції щодо компанії Poly Technologies за участь у розповсюдженні ракетних технологій. Також санкції введено проти п'яти китайських компаній: Connec Electronic, King Pai Technology, Sinno Electronics, Winninc Electronic та World Jetta (HK) Logistics за підтримку російського оборонного та військового секторів до та після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

    У той же час офіційні особи Китаю кажуть, що країна не продає зброю росії, а загальний експорт з Китаю в росію суттєво впав, оскільки багато китайських компаній не хочуть мати проблем із США.

    Джерело: The Wall Street Journal

  15. #163
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    ЗМІ: Huawei відновила постачання смартфонів та інших гаджетів до росії. Сама Huawei поки що мовчить
    96df48cc749af6bf99c98c0ae32de8cf.jpg
    Російські ЗМІ, посилаючись на джерела, близькі до компанії, повідомили, що китайська Huawei відновила постачання смартфонів та інших пристроїв до росії.

    Що це означає?

    Одразу кілька джерел запевняють, що постачання гаджетів до росії відновилося, продукція доступна через партнерів і на корпоративному сайті протягом двох тижнів.

    Водночас представники Huawei відмовляються коментувати цю інформацію, не підтверджуючи і не спростовуючи її.

    Нагадаємо, після введення санкцій через повномасштабне вторгнення росії в Україну багато виробників офіційно оголосили про припинення поставок. Huawei же обрала тактику мовчання: представники прямо не сказали про вихід з російського ринку, але компанія припинила продаж і просто перестала відповідати на запити. Минулого місяця ми писали про те, що Huawei закрила кілька магазинів. І знову все це сталося при повному мовчанні з боку компанії.

    Можливо, Huawei вирішила скористатися нішею, що утворилася через санкції, і скористатися припиненням продажів техніки Apple, Samsung та інших брендів у росії.

    Джерело: Гізчіна

  16. #164
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Baykar Technologies ніколи не продаватиме дрони Bayraktar в Росію
    e54ec886ab09c08367c73dfd70a56294.jpg
    Халюк Байрактар (Haluk Bayraktar), виконавчий директор Baykar Technologies, заявив, що його компанія ніколи не продаватиме дрони Bayraktar в Росію.

    Що відомо

    Менеджер зазначив, що Україна та Туреччина мають стратегічні відносини в оборонній та аерокосмічних галузях. Туреччина продовжує підтримувати Збройні Сили ударними безпілотними літальними апаратами, в яких використовуються двигуни українського виробництва. Співпраця двох країн дає переваги кожній зі сторін.

    В інтерв'ю CNN Халюк Байрактар ​​на запитання про можливі постачання бойових дронів у російську федерацію відповів негативно. Він сказав що Baykar Technologies ніколи такого не робила і ніколи не зробить, оскільки компанія підтримує Україну, її суверенітет та боротьбу за незалежність.

    Джерело: Baykar Technologies

  17. #165
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Samsung масово набирає співробітників у Росії, попри офіційну заяву про вихід з ринку
    a8a0f206d7e4447729d377c38577f13c.jpg
    Компанія Samsung набирає співробітників для московського представництва, які займатимуться «непрямими» закупівлями.

    Що відомо

    На початку березня 2022 року південнокорейський виробник приєднався до компаній, які оголосили про вихід з Росії. Але, зважаючи на все, це було зроблено лише для того, щоб не йти у розріз із санкціями, які були накладені на російську федерацію після вторгнення в Україну.

    За даними місцевого видання CNews, російське представництво, незважаючи на припинення офіційних постачань техніки, продовжило торгувати на території Росії. Джерело CNews повідомив, що магазини продають «сірі» товари, які були призначені для країн Євразійського економічного союзу (Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і росія).

    При цьому Samsung продовжила набір спеціалістів. Окрім менеджерів, компанія зайнялася пошуком співробітників, які займатимуться «непрямими» закупівлями техніки Samsung в інших країнах. На сайті HeadHunter за кілька тижнів з'явилось 19 вакансій. Ще 22 вакансії було опубліковано Дослідницьким центром Samsung у Росії.

    Офіційно південнокорейська компанія виступає проти реалізації сірої продукції. Однак зараз Samsung не бореться з контрабандним товаром і вдає, що не знає, звідки він береться. Наразі у магазинах продається продукція з країн Євразійського економічного союзу, яка вважається відносно чесною, оскільки має сертифікацію ростесту.

    Джерело: CNews

  18. #166
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    У FIFA 23 не буде ані збірної Росії, ані російських клубів
    7532d7f90b9868a152f934e72554754d.jpg
    20 липня EA представила футбольний симулятор FIFA 23. В інтерв'ю Eurogamer студія підтвердила, що у грі обійдуться без росіян.

    Що відомо

    EA заявила, що в FIFA 23 не буде ані клубів з чемпіонату Росії, ані російської національної збірної. Це рішення EA Sports прийняла спільно з ФІФА та УЄФА. Зауважимо, що з FIFA 22 російські клуби та стадіони прибрали ще в середині весни.

    FIFA 23 – перша частина знаменитого футбольного симулятора, де з'являться жіночі команди. Одночасно це остання версія гри, яка має у своїй назві абревіатуру FIFA. Реліз відбудеться 30 вересня. EA Sports не домовилася про продовження прав на бренд із Міжнародною федерацією футбольних асоціацій, тому з 2023 року серія виходитиме під новою назвою – EA Sports FC.

    Джерело: Eurogamer

    Повідомлення про «важкий стан Зеленського» на українських радіостанціях — фейк (російські хакери вклинилися в ефір)
    1657570688420-unknown.width-1600-1.png
    Зранку 21 липня хакери поширили фейк про «важкий стан Зеленського» на українських радіостанціях — зловмисники здійснили кібератаку на сервери та мережі радіостанцій TAVR Media. Про це повідомило «Суспільне» з посиланням на заяву радіохолдингу.

    Цей випадок — хороше нагадування, що російські хакери, як і раніше, атакують Україну та українців на різних рівнях. І російська ІПСО також поки продовжує працювати, тож будьте обачні, не нехтуйте правилами кібергігієни, довіряйте тільки офіційним джерелам та не вимикайте критичне мислення.

    В ефірі прозвучало фейкове повідомлення про те, що «президент України Володимир Зеленський опинився у реанімації», і при цьому ефір постійно переривався.

    «Сьогодні було здійснено кібератаку на сервери та мережі радіостанцій TAVR Media. Наразі відповідні служби працюють над розв’язання цієї проблеми. Наголошуємо, жодна інформація про проблеми зі здоров’ям президента України Володимира Зеленського не відповідає дійсності», — повідомили в TAVR Media.

    TAVR Media належать радіостанції Хіт FM, Kiss FM, Radio ROKS, Radio Relax, Мелодія FM, Наше Радіо, Classic Radio, Radio Jazz, Радіо Байрактар.

    Джерела: suspilne.media, itc.ua

  19. #167
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    росія має намір залишити МКС після 2024 року, Ілон Маск побажав їм «Нехай щастить»
    51750549427_1abdae70a7_5k.0-scaled.jpg
    Росія оголосила про своє рішення вийти з партнерства по Міжнародній космічній станції після 2024 року. Повідомляється, що новий голова «роскосмосу» юрій борисов повідомив про це президенту володимиру путіну під час зустрічі у вівторок.

    «Звичайно, ми виконаємо всі свої зобов’язання перед нашими партнерами, але рішення [про] вихід з цієї станції після 2024 року [прийнято]», – повідомив борисов.

    У вівторок високопосадовці NASA на Міжнародній конференції з досліджень і розробок космічних станцій (ISSRDC) у Вашингтоні заявили, що не отримували жодних повідомлень від «роскосмосу». Про вихід Росії з партнерства з МКС вони дізналися з новин.

    Пізно увечері у вівторок адміністратор NASA Білл Нельсон також заявив:

    «NASA віддане забезпеченню безпечної експлуатації Міжнародної космічної станції до 2030 року та координує свої дії з нашими партнерами. NASA не було проінформовано про рішення жодного з партнерів, хоча ми продовжуємо створювати майбутні можливості, щоб забезпечити нашу основну присутність на низькій навколоземній орбіті», – зазначив він.

    NASA і «роскосмос» є двома найбільшими партнерами МКС, що забезпечують можливість її експлуатації. Підтримувати роботу станції без одного з них було б проблематично. NASA відповідає за вироблення електроенергії для станції та допомагає утримувати становище кора***, а «роскосмос» відповідає за періодичне прискорення станції, запобігаючи її повільному сходу з орбіти. Швидко вийти з партнерства по МКС не можна, це регулюється угодою IGA. Воно говорить, що партнери повинні повідомити інших партнерів про свій намір піти щонайменше за один рік. Без письмового повідомлення деталі плану виходу росії залишаються незрозумілими.

    Одночасно із заявою про намір піти з МКС борисов також повідомив, що до 2024 року Росія планує розпочати створення нової космічної станції під назвою «російська орбітальна службова станція» (РОСС).

    Ілон Маск коротко прокоментував рішення росії вийти з партнерства по МКС повідомленням «Нехай щастить».
    Знімок екрана 2022-07-27 170128.png
    Джерело: The Verge

    У Росії різко скоротилися продажі нових смартфонів - Xiaomi та realme витісняють Samsung і Apple
    a6d581462b82da8b7b40183ca0a4f050.png
    Другий квартал для російського ринку смартфонів закінчився найбільшим падінням продажів за останні 10 років.

    Що відомо

    Аналітики МТС стверджують, що обсяг реалізації смартфонів з квітня по червень 2022 року впав на 30% у натуральному та грошовому вираженні порівняно з ідентичним періодом 2021 року. За даними стільникового оператора, за три місяці було продано приблизно 4,5 млн пристроїв на суму ₽103 млрд ($1,7 млрд). Це рівень 2020 року, коли ринок різко просів через пандемію COVID-19.

    Інші оператори менш категоричні в оцінках. Наприклад, «Мегафон» повідомляє про 17% зниження продажів, а Tele2 фіксує падіння обсягів реалізації на 23% та скорочення доходу на 12% у порівнянні з другим кварталом 2021 року.

    При цьому росіяни почали віддавати перевагу китайським смартфонам. Зокрема моделі брендів Xiaomi та realme зайняли 66% ринку. Це пов'язано з падінням рівня доходу росіян і з подорожчанням телефонів, попри нібито зміцнення курсу ру***. Відзначимо, що Xiaomi 12 Pro зараз у них коштує майже $2000, а раніше ціна становила понад $2300, тоді як у Європі його можна купити майже вдвічі дешевше.

    Джерело: Відомості

  20. #168
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    США перекидають у Польщу з Аляски винищувачі F-22 для стримування Росії
    0ce7c39fea2b35b4368fb82a4ef5e62e.jpg
    Сполучені Штати вирішили відправити до Польщі шість винищувачів четвертого покоління F-22, що базувалися на Алясці.

    Що відомо

    Про це повідомляє видання Stars and Stripes Міністерства оборони Сполучених Штатів. Зазначається, що США перекидають винищувачі F-22 до Польщі відповідно до рішення щодо посилення східного флангу НАТО, яке було ухвалено на саміті Альянсу наприкінці червня на тлі війни Росії проти України.

    У ніч вівторка винищувачі прибули на базу Лейкенхіт Королівських військово-повітряних сил Великобританії, що знаходиться недалеко від однойменного роду в Англії. Звідти літаки вирушать у польське місто Ласк, де розташовується 32-а тактична авіабаза Польщі.

    Джерело: Stars and Stripes

    Філіппіни відмовилися купувати російські вертольоти на суму $227 млн ​​через побоювання американських санкцій
    374e9d7df3217fa9dffa930a4d57f3c6.jpg
    Філіппінський уряд передумав купувати російські вертольоти через страх перед можливими санкціями з боку США.

    Що відомо

    Влада Філіппін відмовилася від угоди про придбання 16 гелікоптерів Мі-17 на суму $227 млн. Контракт між двома державами був підписаний ще наприкінці осені минулого року.

    Про це повідомило інформаційне агентство Associated Press з посиланням на Дельфіна Лоренсана (Delfin Lorenzana), колишнього міністра оборони країни. За словами екс-голови оборонного відомства, угоду було скасовано ще 30 червня зі схвалення президента Родріго Дутерте (Rodrigo Duterte).

    Філіппіни злякалися, що внаслідок купівлі гелікоптерів вони можуть зіткнутися з американськими санкціями. Лоренсана при цьому заявив, що Сполучені Штати можуть надати державі ідентичні військово-транспортні вертольоти.

    Джерело: AP

  21. #169
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Міноборони проведе Національний оборонний хакатон для подальшої боротьби з росією у кіберпросторі
    Hacker.jpg
    Заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олег Гайдук анонсував проведення Національного оборонного хакатону за ініціативи Міністерства оборони України у взаємодії з Генеральним штабом ЗСУ, РНБО України та підтримки американських партнерів.

    Завданнями хакатону визначена координація зусиль кіберспільноти в рамках виконання завдань кібероборони України, організаційно-правові засади діяльності сил кібероборони, створення та провадження провідних рішень кіберборотьби, що організовується.

    Як зауважив заступник Міністра оборони України, упродовж останніх восьми років росія веде повноцінну кібервійну проти України, постійно нарощує свої наступальні дії, застосовує нові види кіберзброї, змінює свої тактики та механізми.

    “Сьогодні кібератаки – це повноцінна складова конвенційної війни проти України, про що й свідчить кореляція подій у кіберпросторі з воєнними діями у фізичному світі. Відмічається координація деструктивної активності російських військових хакерів з північнокорейськими, китайськими та іранськими союзниками у нападах на українську критичну інформаційну інфраструктуру”, – наголосив Олег Гайдук.

    Варто зазначити, що з перших днів активної фази збройного протистояння з росією, у справу захисту українського кіберпростору та контрударів по ворожій інфраструктурі активно включилось вітчизняне громадянське суспільство. Діючи розрізненими але високофаховими групами, почалася справжня партизанська кібервійна проти країни-агресора, досягнуті значні успіхи та зламано міфи про «непереможних російських хакерів».


    Проте, за словами Олега Гайдука, особливості існування кіберпростору спростовують думку щодо доцільності та ефективності нанесення ворогу шкоди за будь-яких умов. Відсутність координації та єдиного задуму при масованих спробах пошкодити інформаційну інфраструктуру росії, у непоодиноких випадках призводила до ненавмисного розкриття перед противником відповідних задумів українських кіберактивістів та вимусила його значно зміцніти свої оборонні позиції. Це певною мірою ускладнило проведення скоординованих за часом та цілеполяганням заходів військових сил кібероборони у кіберпросторі противника.

    “Створення кібервійськ визначено Міністром оборони України – одним з пріоритетних напрямків. Тому для об’єднання зусиль кіберволонтерів та стимулювання кращих практик в сфері кібероборони, проведення Національного оборонного хакатону в Україні є вчасним та актуальним кроком для подальшого відбиття російської агресії та її союзників в кіберпросторі. Це сприятиме підтримці наземній операції ЗСУ, дозволить запозичити новий інструментарій для кіберборотьби та визначити найбільш ефективну організаційно-правову модель кібероборони держави”, – резюмував заступник Міністра оборони України.

    Анонс відбувся під час ХІІІ засідання Національного кластера кібербезпеки на тему «Кібербезпека на місцевому рівні: регіональні виклики та захист кордонів». Захід організований Національним координаційним центром кібербезпеки спільно з Фондом цивільних досліджень та розвитку США за підтримки Державного епартаменту США.

    Джерело: Міністерство оборони України

  22. #170
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Японія готує пакет допомоги для ЗСУ, до нього увійдуть вантажівки та дрони
    a91067a2590ed86b021574296258ff49.jpg
    Міністерство оборони Японії готує новий пакет воєнної допомоги для України.

    Що відомо

    Про це йдеться на офіційному сайті міністерства. У новий пакет увійдуть вантажівки, а також невеликі безпілотні літальні апарати. Їх кількість та строки постачання не уточнюють. За словами представників Японії, новий пакет збирали на основі запитів України.

    Нагадаємо, раніше Японія передавала нам бронежилети, шоломи, теплий одяг, намети, камери, засоби гігієни, сухі пайки, генератори, а також спеціальний одяг для ядерного, біологічного та хімічного захисту.

    Джерело: Mod.go.jp

  23. #171
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    На фронті помічено колону танків T-72M1 і T-72M1R, які прибули в Україну з Польщі.
    f20e3a4f3db176911a4020653b2ccaca.jpg
    Збройні Сили України повним ходом використовують польські танки T-72M1R та T-72M1.

    Що відомо

    У соціальних мережах з'явилося відео, де показано переміщення колони польських бойових машин. Ролик знято на півдні України. На відео зображено одинадцять танків.
    Знімок екрана 2022-08-06 152013.png
    T-72M1R – це польська модернізація радянського танка Т-72. Про передачу бойових машин у кількості понад 200 одиниць стало відомо ще навесні. До речі, Польща досі не може отримати від Німеччини танки. Leopard 2A 4 натомість техніці, яка була відправлена ​​в Україну.

    Однією з основних особливостей модернізації T-72M1R є поява нового тепловізійного прицілу, що суттєво підвищує ефективність ведення вогню до рівня українського Т-72АМТ. У зв'язку з тим, що Польща передала Україні понад 200 бойових машин, не всі танки пройшли модернізацію. Старша версія називається T-72M1. Вона обладнана прицілом ТПД-К1.

    Джерело: @ UAWeapons

  24. #172
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Meta запустила BlenderBot 3 — демо-версію свого новітнього чатбота зі штучним інтелектом
    dima-solomin-WfcHl9YfTyQ-unsplash-scaled.jpg
    У п’ятницю компанія Meta перевірить, чи зможе нова версія чат-бота зі штучним інтелектом Blenderbot впорається із викликами реального середовища спілкування. Цього дня демо-версія Blenderbot 3 зі 175 мільярдами параметрів вирушить підкорювати простори публічного доступу.

    Meta працює над проектом з того часу, як вперше представила чат-додаток BlenderBot 1 у 2020 році. Спочатку не більше ніж експеримент НЛП з відкритим вихідним кодом, до наступного року BlenderBot 2 навчився запам’ятовувати інформацію з попередніх бесід та шукати в інтернеті додаткові дані за темою. BlenderBot 3 вміє оцінювати не лише дані з розмови чи інтернету, а й людей, з якими спілкується. А ось запатентувати свої винаходи у США ШІ не зможе.
    Screenshot_47.jpg
    Коли користувач реєструє незадовільну відповідь системи (їх у процесі навчання реєструється близько 0,16 відсотка), Meta обро***є сигнал користувача і заносить його в модель, щоб уникнути повторення помилки. У системі також використовується алгоритм Director, який спочатку генерує відповідь, використовуючи навчальні дані, а потім пропускає відповідь через класифікатор, щоб перевірити, чи відповідає вона шкалі правильних та неправильних відповідей, визначених користувачем.

    «Щоб згенерувати пропозицію, механізми мовного моделювання та класифікатора мають узгоджуватись», — написала команда. «Використовуючи дані про добрі та погані відповіді, ми можемо навчити класифікатор блокувати неякісні, токсичні, суперечливі, повторювані чи марні твердження». Система також використовує окремий алгоритм порівняння користувачів для виявлення ненадійних чи зловмисних відповідей співрозмовника, навчаючи систему не довіряти тому, що каже ця людина.

    Очікується, що BB3 розмовлятиме більш природно, ніж його попередник, частково завдяки значно оновленій мовній моделі OPT-175B, майже в 60 разів більшій, ніж модель BB2. “Ми виявили, що в порівнянні з BlenderBot 2, третя версія забезпечує поліпшення загального рейтингу розмовних завдань на 31%” – сказали в команді. Очікується, що BlenderBot 3 даватиме відповіді на 47% більш вірні, на 82% більш актуальні і в 76% випадків більш конкретні.
    yuyeung-lau-dp9Jrww_BRs-unsplash-scaled.jpg
    Головна проблема у навчанні чат-ботів з ШІ – джерела інформації. Спочатку ботів тренують у ретельно відібраному середовищі, щоб максимально уникнути небажаної поведінки. На етапі навчання обмеження накладаються і на можливі теми. Чат-бот, випущений у необмежений інтернет, менш передбачуваний у своєму розвитку — у спілкуванні з людьми він може торкатися небажаних тем.

    Крім якості роботи інтелектуального чат-бота, Meta могла б підвищити якість модерації українського сегменту Facebook. З таким проханням до компанії звернулося Міністерство цифрової трансформації.

    Джерела: itc.ua, geo-not-available.blenderbot.ai

    Петиція про легалізацію еротики та порно зібрала 25 000 необхідних підписів. Тепер її має розглянути Зеленський
    woman-g4a04d20bd_1920-1.jpg
    Петиція до президента України про легалізацію еротики та порно за місяць набрала понад 25 тис. підписів. Тепер її обов’язково має розглянути Президент України.
    На момент публікації цього допису її підписали 25 112 осіб, хоча лишається ще аж 56 днів до завершення терміну збору підписів. Петицію зареєстрували на сайті Офісу президента 4 липня 2022 року. Її автор — Тарас Сіромський.
    Znimok-ekrana-2022-08-10-134240.png
    Автор петиції обурюється, що в Україні на відміну від багатьох розвинутих західних країн досі діє середньовікова заборона на порнографічну діяльність, а закон, що встановлює кримінальну відповідальність за порнографію, приймався з міжнародними зауваженням, що він порушує свободу слова. До того ж він не враховує роль еротики у сучасному мистецтві та економіці.

    «Даний закон не має жодного сенсу, адже усі, хто хоче зніматись у порно — може виїхати за кордон і підіймати економіку іншим державам. Відповідно, він лише шкодить економіці й правам людини в Україні. А суди за його порушення нагадують середньовіччя, що бентежить українців і шокує іноземців»

    Тарас Сіромський,

    автор петиції про легалізацію еротики та порнографії в Україні


    Тарас Сіромський також згадує про численні зловживання з боку правоохоронців, коли дівчат засуджували саме за еротику по статтях порнографії. Власне, можна пригадати нещодавній резонансний випадок — на Полтавщині харків’янку засудили до трьох років умовно й 12 356 грн штрафу за розповсюдження нюдсів в Telegram. І це тоді, коли існує активістський рух «Теронліфанс», які на відвертих фото збирають гроші для ЗСУ та волонтерів. Водночас відомо про численні випадки, коли правоохоронці за гроші платників податків проводять закупки порнографічного матеріалу для пошуку таких «злочинців» з OnlyFans. І водночас Гетманцев вихваляється надходженням до бюджету сотень тисяч доларів податків від того ж OnlyFans.

    Так, це досить сюрреалістично-абсурдна ситуація, тож ми сподіваємося, що Президент не просто відреагує на петицію, а доручить виправити цю несправедливість, і вже незабаром порнографія буде декриміналізована та виведена з тіні.

    Минулого тижня Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів, яка раніше зібрала необхідні 25 тис. підписів. Президент зауважив, що Конституцію під час війни змінити не можна, однак уряд «напрацьовує» варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства та «вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина».

  25. #173
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    The Economist: Чому росія не блокує роботу GPS в Україні? (Спойлер: тому що не може)
    UPlYvxTw-scaled.jpeg
    Як повідомляє ресурс The Economist, застосування ЗСУ систем залпового вогню HIMARS продемонструвало високу ефективність високоточної американської зброї, яка використовує для наведення на ціль супутникову систему позиціювання GPS — удари по Антонівському мосту в Херсоні та складах окупаційних військ виявилися надзвичайно влучними. Проте у використанні зброї з GPS-наведенням є свої особливості.

    Боєприпаси з GPS-наведенням майже повністю замінили в американському арсеналі некеровані бомби. Багато інших видів зброї, від ракет до артилерійських снарядів, також підтримують GPS. Технологія дорога, але майже гарантує попадання в ціль, якщо вона нерухома та її місцеперебування відоме. На жаль, більшість старого українського озброєння радянського виробництва не настільки просунута.

    GPS є потужним інструментом війни, але противник часто може зробити його марним. Що могла зробити росія, щоб запобігти новим ударам такого роду? Фактично система GPS досить вразлива до зовнішнього впливу. Супутники GPS оснащені не дуже потужними передавачами, їх слабкі сигнали можуть бути заглушені радіопередавачами, що працюють на тих самих довжинах хвиль. Хоча деякі з них може бути важче заглушити, ніж інші. Наприклад, військові приймачі GPS можуть використовувати M-код – сигнал лише для військових. Деякі приймачі мають електронні фільтри для відокремлення сигналів від шуму та спрямовані антени для приймання супутникових сигналів. Американське озброєння, таке як ракети для HIMARS, також має резервне інерційне наведення, яке вимірює прискорення та використовує його для екстраполяції відстані та напрямку руху. Це спрацьовує, якщо GPS не може спрямувати ракету.

    Проте Дана Говард (президент правозахисної організації Resilient Navigation and Timing Foundation та член урядової консультативної ради США з GPS) вважає, що, в теорії, росія могла б зробити більше для запобігання точковим ударам українськими військами по окупованій території. Проте країна-агресор не робить цього з ряду причин.

    По-перше, ймовірно, росія утримується від глушіння сигналу, щоб уникнути прямого конфлікту з НАТО. По-друге, потужний глушник є радіоеквівалент маяка, що робить його дуже помітною та вразливою ціллю. Водночас російські війська найчастіше самі покладаються на систему GPS замість власної ГЛОНАСС, яка не відрізняється високою ефективністю. Міністр оборони Великобританії Бен Воллес заявив, що деякі російські пілоти прикріплюють комерційні GPS-приймачі в кабінах літаків для потреб навігації. Можливо, російські війська не використовують глушення сигналу GPS, щоб не заважати своїм силам, оскільки самі залежні від західних технологій. Крім того, теоретично, росія могла б зробити GPS-супутники повністю безкорисними за допомогою кібератаки або фізичної атаки з використанням протисупутникової зброї. Однак у такому разі вона зіткнеться з болючими наслідками. Фактично така атака рф на GPS буде атакою на США і це означатиме перехід до прямого протистояння з НАТО. Зрештою, щоб протистояти загрозі блокування GPS, США вже давно розро***ють альтернативи супутникової навігації. Отже, виведення з ладу або глушення системи GPS навряд чи суттєво знизить ефективність американської зброї. Підсумовуючи вищесказане можна зробити висновок, що росія не блокує роботу GPS в Україні, тому що фактично не може з цим нічого зробити.

    Джерело: economist

  26. #174
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    McDonald’s анонсував поетапне відкриття ресторанів в Україні — спочатку Київ та західні області
    McDonalds.jpg
    Українські ресторани мережі швидкого харчування McDonald’s будуть відкриватися поетапно — першими відкриються заклади у Києві та на заході України, повідомила пресслужба компанії.

    Найбільша у світі мережа закладів швидкого харчування призупинила роботу після 24 лютого з міркувань безпеки. У червні стало відомо, що українські дипломати переконують McDonald’s відновити роботу в Україні, а згодом керівник одного з київських ресторанів McDonald’s на умовах анонімності повідомив, що відкриття закладів може початися з серпня за умови узгодження усіх питань безпеки. І ось McDonald’s публічно повідомив про поступове відновлення роботи закладів в Україні.

    У McDonald’s підготувати поетапний план відновлення роботи деяких ресторанів у Києві та на заході України, де інші бізнеси безпечно відновили роботу.

    «Після тривалих консультацій і обговорень з українськими посадовцями, постачальниками та фахівцями з безпеки, а також з огляду на прохання наших співробітників повернутися до роботи, ми вирішили запровадити поетапний план відновлення роботи деяких ресторанів у Києві та на заході України, де інші бізнеси безпечно відновили роботу».

    із офіційної заяви McDonald’s


    Тиждень тому в українському офісі McDonald’s спростовували плани про відкриття ресторанів у серпні. Коли саме українці зможуть знову ходити до ресторанів McDonald’s, поки не повідомляється. У McDonald’s лише зазначають, що підготовка до цього триватиме «протягом кількох наступних місяців».

    Протягом кількох наступних місяців ми з партнерами будемо займатися відновленням ланцюгів постачання продуктів у ресторани, підготовкою ресторанів до обслуговування клієнтів, поверненням команди ресторанів і співробітників у робоче середовище, а також впровадженням розширених процедур і протоколів для підтримки безпеки наших людей і клієнтів»

    із офіційної заяви McDonald’s


    Над цими задачами працює команда українського ринку на чолі з Юлією Бадрітдіновою, яка з 1 серпня стала гендиректором McDonald’s на трьох ринках — України, Чехії та Словаччини.

    Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав рішення McDonald’s щодо відновлення бізнесу в Україні.

    «Підготовка до безпосереднього відкриття дверей ресторанів займе ще певний час. Але головне, що є політичне рішення: Мак повертається».

    Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


    В системі McDonald’s понад 40 000 ресторанів, а в Україні — 107. На другий місяць війни McDonald’s реорганізувала команду в Україні у велику волонтерську організацію, яка відтоді не припиняла працювати за декількома напрямками та допомагати іншим українцям. Водночас McDonald’s не припиняла виплачувати зарплатню понад 10 000 співробітникам в Україні.

    Як ми вже зазначали у попередніх дописах, McDonald’s займає особливе місце у житті багатьох українців — перший МакДональдз в Україні відкрився 24 травня 1997 року і нещодавно мережа святкувала своє 25-річчя в країні. У багатьох за ці роки сформувалися свого роду ритуали та традиції, пов’язані з McDonald’s.

    Також залишається згадати, що раніше McDonald’s вирішив повністю піти з росії та продати увесь бізнес після 32 років роботи — це рішення, яке викликає особливу повагу, прийняли через повномасштабну війну, яку розв’язала рф проти України.

    Джерела: itc.ua, facebook.com, rau.ua, news.obozrevatel.com

  27. #175
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Англійській мові в Україні — особливий статус [Ініціатива Мінкульту]
    b41cdccfff4b204c8743e12fa4e9c841_1649518838_extra_large.jpeg
    Міністерство культури та інформаційної політики України (Мінкульт) працює над законодавчою ініціативою з метою надання англійській мові в Україні особливого статусу. Про це на брифінгу заявив перший заступник міністра культури Ростислав Карандєєв, передає LB.ua.

    Урядовець аргументував, що наразі тільки в одному законі про освіту є посилання на ст. 10 Конституції та англійську мову як мову міжнародного спілкування, тому була створена міжвідомча робоча група з підготовки нового комплексного проєкту закону. Ініціатива покликана допомогти українському суспільству опанувати англійську мову та стати «повноцінними суб’єктами взаємовідносин на усіх світових ринках.

    Зараз Україна займає лише 40 позицію зі 112 країн світу щодо рівня володіння громадян англійською мовою, тоді як реальні показники, за словами урядовця, ще гірші. І трансформація статусу англійської мови має розв’язати цю проблему.

    «Це стратегічний курс України до членства в ЄС. У проєкті закону передбачається урегулювання використання англійської мови в окремих публічних сферах суспільного життя. У першу чергу, це стосується міжнародних комунікацій.

    Проєкт є певною декларацією, яка буде фіксувати позицію держави стосовно англійської мови та бачення, що додатково необхідно буде зробити в окремих планах та програмах»

    із опису ініціативи


    Водночас заступник міністра наголосив, що жодне з положень проєкту закону про статус англійської мови не буде та не може тлумачитися як таке, що направлене на звуження використання української мови.

    Наразі проєкт перебуває на ранній стадії — фактично є тільки ідея. Як саме вплине надання англійській мові особливого статусу та які сфери життя це зачепить, наразі можна лише здогадуватися. Можна пригадати, що свого часу МОН збиралося зробити знання англійської обов’язковою умовою для вступу до ВНЗ до 2023 року, та припустити, що саме в такий спосіб зростатиме роль англійської мови після надання їй особливого статусу — її включать у шкільну програму як другу іноземну та просуватимуть шляхом викладання окремих програм на вибір в університетах.

    Джерело: itc.ua

  28. #176
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Apple вимагає від Rutube видалити з програми всі матеріали російських державних ЗМІ
    75e60fbb32e3d3a63d5a7c9f3bad3d68.jpg
    Компанія Apple висунула хостингу Rutube вимогу видалити з програми для iOS весь контент російських державних ЗМІ.

    Що відомо

    У Rutube є два тижні, щоб виконати вимоги компанії зі США. При цьому хостинг має альтернативний варіант вирішити проблему – зробити мобільний застосунок Rutube доступним виключно для російських користувачів.

    Apple готова видалити програмне забезпечення з App Store, якщо Rutube відмовиться виконувати вимогу. Представники хостингу вже заявили, що не планують видаляти матеріали з позначкою «state-sponsored media», оскільки це «порушує права російськомовного населення».

    При цьому Rutube обмежив доступ до додатку в AppStore. Тепер він доступний лише в Росії, Білорусі та Казахстані.

    Джерело: Interfax
    Зображення: Apple

  29. #177
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Збройні Сили України отримають власний космічний супутник із доступом до бази даних супутникових знімків компанії ICEYE
    8b84ca380c8fe6d13baf79ac2be9397d.jpg
    Наприкінці червня 2022 року українці зібрали $20 млн на три дрони Bayraktar TB2, але компанія Baykar пообіцяла передати БПЛА безкоштовно. Майже через два місяці стало відомо, на що були витрачені гроші.

    Що відомо

    Український волонтер Сергій Притула у короткому відеозверненні підтвердив, що на зібрані українцями гроші купили супутник. Рішення про те, на що потрібно витратити $20 млн, було ухвалено спільно з Міністерством оборони України.

    Деталі угоди та технічні параметри космічного літального апарату будуть оприлюднені згодом в окремому прес-релізі. Наразі відомо, що разом з ним Україна отримає доступ до бази даних знімків із сузір'я супутників компанії ICEYE. Допомогу у проведенні угоди надав український підприємець та засновник компанії Firefly Aerospace Максим Поляков.

    Доступ до фотографій викуплено більш ніж на рік уперед. Це дозволить Збройним Силам України швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть проводити оперативне планування військових операцій.

    Джерело: Сергій Притула

    Зображення: Defense Express

    Українські користувачі World of Tanks та інших ігор Wargaming зможуть перенести облікові записи до європейського регіону
    a2b15a1df6bb20f52d60f641ec50459d.jpg
    Компанія Wargaming випустила прес-реліз, в якому офіційно оголосила, що з 1 вересня українські користувачі World of Tanks, World of Warships та інших ігор компанії можуть перенести свої облікові записи із СНД-регіону до європейського.

    При перенесенні облікового запису гравці збережуть прогрес, досягнення, в іграх залишиться колишній набір сервісів та збережеться ціноутворення. Вартість внутрішньоігрових покупок залишиться на попередньому рівні, а ціни будуть вказані у гривні.
    На європейських серверах гравцям буде доступна українська локалізація, україномовна служба підтримки та офіційна спільнота.

    Користувачам мобільної гри World of Tanks Blitz пропонується змінити СНД-регіон на європейський.

    Такі ж опції призначені для гравців у World of Warplanes.

    Компанія Wargaming повністю пішла з російського та білоруського ринку і не отримує доходу в цих країнах. Подальшою підтримкою цього регіону займеться компанія Lesta Games, яка не має жодного стосунку до Wargaming.

    Джерело: gagadget.com

    Microsoft попередила про атаку російських хакерів на країни НАТО
    66559ecfa32f95401ec36d07e8ba0e80.jpg
    Центр безпеки Threat Intelligence компанії Microsoft опублікував звіт про фішингову кампанію SEABORGIUM, яка походить з Росії.

    Що відомо

    За даними американської компанії, російські хакери готують нову кібератаку. У Microsoft заявили, що SEABORGIUM працює на користь Російської Федерації та орієнтована на крадіжку конфіденційної інформації.

    З початку цього року фахівці Microsoft проаналізували атаки хакерів на понад три десятки організацій. SEABORGIUM була спрямована на урядовий сектор України, але зараз пріоритетом для хакерів є країни НАТО, зокрема Великобританія, Сполучені Штати, а також держави Скандинавії, Східної Європи та Балтії.

    Microsoft зауважує, що діяльність SEABORGIUM направлення на крадіжку даних оборонних, розвідувальних та консалтингових компаній, а також аналітичних центрів та міжурядових організацій. Хакери надсилають повідомлення зі шкідливими посиланнями. При переході по лінку користувач стикається з фішинговою платформою EvelGinx, а зловмисники захоплюють облікові дані та перенаправляють людину на сайт для завершення взаємодії.

    Компанія Microsoft рекомендує використовувати вбудований безкоштовний антивірус Windows Defender для безпеки особистих даних. Також слід активувати автоматичне очищення нульової години MS Office 365. Це дозволить відправляти до карантину та нейтралізувати вже отримані шкідливі посилання.

    Джерело: Microsoft

    Джерело: FrpBypassFree

    У Саудівській Аравії жінку засудили до 34 років ув’язнення за ретвіти правозахисників
    close-up-islamic-woman-portrait-scaled.jpg
    Сальму аль-Шехаб, кандидатку наук в Університеті Лідсу, засуджено до 34 років ув’язнення за ретвіти активістів на підтримку звільнення політв’язнів та прав жінок. Її було затримано у січні 2021 року після повернення зі Сполученого Королівства до Саудівської Аравії на відпочинок.

    Спочатку Шехаб засудили до шести років ув’язнення за використання соціальних мереж для «порушення громадського порядку та дестабілізації безпеки та стабільності держави» на підставі того, що вона перепостила твіти саудівських активістів, що живуть у вигнанні, із закликами до звільнення політичних в’язнів у королівстві.
    denny-muller-uWYedErgXgU-unsplash-1-scaled.jpg
    Прокуратура в апеляції у справі Шехаб виступила за суворіше покарання відповідно до саудівських законів про кіберзлочинність і боротьбу з тероризмом, що призвело до різкого збільшення до 34 років вироку, що був винесений 8 серпня. Некомерційна організація Freedom Initiative, що виступає за права ув’язнених, котрі перебувають під вартою на Близькому Сході, заявляє, що це найдовший відомий вирок для активістки прав жінок у Саудівській Аравії.
    ali-guddam-fxVztXDkh4E-unsplash-1-scaled.jpg
    The Washington Post у статті редколегії називає випадок «ще одним поглядом на жорстокий виворот саудівської диктатури за її спадкового принца та фактичного глави держави Мохаммеда бін Салмана».

    Влада Саудівської Аравії активно вкладає гроші у цифрову індустрію та опосередковано володіє частиною акцій Twitter.

    Джерело: The Verge

  30. #178
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Звучання хіта Джанет Джексон «Rhythm Nation» 1989 року пошкоджує старі HDD
    Janet_Jackson_Number_Ones_Tour_2011.jpeg
    «Коричневий шум» – міфічний звук, що змушує людей втрачати контроль над своїм кишківником. Мультфільм «Південний Парк» пожартував про це в одній із серій. Виявляється, для HDD зі швидкістю обертання 5400 об/хв у низці старих моделей ноутбуків існує своя «коричнева нота»: пісня Джанет Джексон 1989 «Rhythm Nation».

    За словами програміста Microsoft Реймонда Чена, котрий розповів цю історію в блозі Microsoft Developers, раніше цього тижня великий виробник комп’ютерів виявив, що відтворення відповідного музичного відео призвело не тільки до збою жорсткого диска ноутбука, на якому програвалася музика, але торкнулося всіх аналогічних моделей у радіусі чутності.

    Після ретельного розслідування виробник пристрою підтвердив, що пісня містила одну з природних частот, що порушують роботу жорстких дисків. За словами Чена, замість того, щоб відкликати незліченну кількість накопичувачів десятирічної давнини, виробник вирішив розробити обхідний шлях, «додавши спеціальний фільтр, що виявляв та видаляв небажані частоти під час відтворення звуку».

    А ви вже переглянули відео за посиланням вище на своєму старому ноутбуці?

    До речі, жорсткі диски вміють програвати музику без відтворення будь-яких файлів.

    Джерело: Engadget

    США відправляють чотири ядерні бомбардувальники B-52 Stratofortress ближче до російського кордону

    Сполучені Штати мають намір відправити ближче до російських кордонів чотири стратегічні бомбардувальники B-52 Stratofortress, які можуть нести ядерну зброю.

    Що відомо

    І йдеться не про Аляску. Квартет ядерних бомбардувальників B-52 Stratofortress будуть відправлені до Європи. Перша зупинка – військова авіаційна база у Сполученому Королівстві. До речі, за деякими даними, літаки вже прибули до Великобританії.

    Сполучені Штати відправлять до Європи бомбардувальники, які перебувають на авіабазі Майнот у Північній Дакоті. Загалом флот 5-го бомбардувального авіаційного корпусу включає 26 стратегічних літаків B-52 Stratofortress.
    Знімок екрана 2022-08-19 185901.png
    Нагадаємо, що B-52 Stratofortress – це ядерний бомбардувальник компанії Boeing. Станом на 2021 рік США мали 58 літаків у бойовому стані. Вартість одного бомбардувальника складає кілька десятків мільйонів доларів.

    Максимальна швидкість польоту B-52 Stratofortress досягає 0,86 Маха (957 км/год), а перегінна дальність – понад 16 000 км. Стратегічний літак може нести бомбове навантаження вагою до 31500 кг.

    Джерело: The Eurasian Times

    Unitree Robotics не продавала Росії робота Go1, на якого встановили гранатомет та оцінили в $16 000
    445a6bb637cbd1c35727d21aa189e3a4.jpg
    Китайська компанія Unitree Robotics заявила, що не продавала росіянам робота Go1, якого показали на виставці "Армія-2022".

    Що відомо

    На початку тижня росія в рамках військового форуму продемонструвала роботизованого собаку з прикріпленим гранатометом. Пристрій оцінили у $16 000. Росіяни одягли на робота чохол і заявили, що розробка використовує китайські технології.

    Форма «голови» робота дозволила припустити, що ми маємо справу з роботизованим псом Unitree Go1, який у базовій модифікації коштує менше ніж $3000. Китайська компанія підтвердила, що Росія використала її розробку. Проте виробник із Піднебесної заявив, що не продавав росіянам робота.

    Не виключено, що Unitree Go1 був куплений на AliExpress. На торговому майданчику вартість базової модифікації робота складає приблизно $3500. Unitree Robotics зазначає, що не в змозі відстежити, як роботизований пес потрапив до росії.

    Джерело: SCMP

    Адміністрація Джо Байдена готує новий пакет військової допомоги для України у розмірі $800 млн
    3990d9eae5511fd2c09fe9dc12f416f1.jpg
    Сполучені Штати незабаром оголосять про новий пакет військової допомоги для України.

    Що відомо

    За даними Reuters, адміністрація Джо Байдена (Joe Biden) може оголосити про те, що увійде до нового пакету, вже сьогодні, 19 серпня. Зауважимо, що зазвичай Сполучені Штати ро***ть подібні заяви в період між 19:00 (EET) та 22:00 (EET).

    Вартість нового пакету військової допомоги, як і позаминулого, становитиме $800 млн. Яке озброєння цього разу Сполучені Штати відправлять до України, наразі невідомо. Нагадаємо, що останній пакет на $1 млрд передбачав артилерійські снаряди та ракети для систем протиповітряної оборони ATACMS.

    Джерело: Reuters

    Зображення: FT

  31. #179
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    «Це справжній космос»: Резніков пояснив, як «народний супутник» ICEYE допоможе ЗСУ і чому це важливо
    0282c0f3516a2ace18060af454816454.jpg
    На днях волонтер Сергій Притула розповів про те, що на 600 мільйонів гривень, які були зібрані українцями на «народні Байрактари» (виробник в підсумку не взяв за них гроші), купили супутник та доступ до бази даних знімків із сузір'я супутників компанії ICEYE. Про те, які переваги це дає ЗСУ, розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

    Які?

    «На даний момент ми отримуємо інформацію зі супутників від партнерів. Але ці дані переважно з оптичних супутників, які мають свої технологічні обмеження по роботі вночі, коли хмарно, поле бою затягнуте димом, йде сніг або є інші перешкоди. Крім цього, ці відомості надходять з певною затримкою і не з усіх напрямків, що в той чи інший момент важливі для наших військових. Тепер ситуація буде принципово іншою», — зазначив Резніков.

    Куплений супутник, що використовує технологію SAR, бачить і днем, і вночі, і через хмари, а найголовніше — він працюватиме на потреби українських захисників 24/7. Крім цього, військові отримають доступ до цілого сузір'я супутників і зможуть користуватися базою даних їх фото протягом року. При цьому розшифрування знімків буде організовано таким чином, щоб дані надходили максимально оперативно.

    «Тобто наша армія почне отримувати відомості, які взагалі не могла отримати раніше. До чого робитиме це швидко, тоді, коли потрібно, і звідти, звідки потрібно. Дані від партнерів залишатимуться важливим компонентом нашої поінформованості. Це поєднання підвищить якість прийняття рішень. Ще один важливий момент. Генеральний штаб і військова розвідка визначили технічні вимоги до супутникових технологій, які хотілося б залучити для нашої армії. При аналізі конкретних пропозицій на ринку було з'ясовано, що можливості компанії ICEYE — це справжній „космос“. Проте вони мали таку ж недосяжну вартість. Тому спочатку ми навіть не сподівалися, що вдасться їх залучити. Наші військові і розвідка не приховували радості. Адже поєднання якісних розвідданих із супутників і можливостей високоточної зброї справді створює нові здібності. Скажімо, невдовзі кожен HIMARS, М270 чи MARS II, а також кожна гармата чи САУ з високоточними снарядами зможуть більш ефективно знищувати ворога», — підкреслив міністр.

    Він також подякував усім причетним, а це прості українці, бізнес, волонтери, оборонне відомство, військова розвідка та фахівці Генштабу.

    «Визначаючи пріоритети оборони під час відсічі російської агресії, Міноборони виходить з того, що ми не переможемо ворога за рахунок кількості. Тільки за рахунок якості. Тому головним завданням є створення якісної переваги української армії над супротивником. Фахівці Міноборони разом із Генеральним штабом ЗСУ та ГУР МО детально проаналізували ситуацію та визначили найкращий варіант, який дозволить нашій армії піднятися на кілька сходинок вгору», — каже Резніков.

    Джерело: Резніков Олексій

  32. #180
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Як DALL-E 2 та Midjourney, тільки 18+. З’явилася нейромережа, яка генерує зображення оголених жінок за текстовим описом
    mimi-thian-ZKBzlifgkgw-unsplash-scaled.jpg
    Новий AI-генератор зображень Stable Diffusion, здатний створювати реалістичні картинки за текстовим описом, став надзвичайно популярним за останні дні. Публічний реліз нейромережі відбувся не так давно — 22 серпня. За цей час розробка від Stability AI встигла як обрости прихильниками, так і нажити ворогів та критиків.

    Почнемо з позитиву: користувачі хвалять Stable Diffusion за доступність — її можна запускати навіть на власному комп’ютері. Для цього необхідно завантажити відповідний софт та мати близько 6.9 гігабайта відеопам’яті. Запускати нейромережу рекомендується на відеокартах Nvidia. У майбутньому з’являться спеціальні версії Stable Diffusion, оптимізовані під відеокарти AMD та чіпи M1/M2 від Apple.

    Якщо відеокарти з такими характеристиками немає, а спробувати Stable Diffusion все одно хочеться, можна використати браузерну версію генератора. От тільки якість зображень в такому випадку буде гіршою, ніж у фінальній версії. Все це безоплатно: відкрита ліцензія дозволяє використовувати модель у комерційних та некомерційних цілях.

    Але в цієї технології є і зворотний бік. В Мережі можна знайти майданчики, присвячені створеним Stable Diffusion зображенням оголених знаменитостей та порнографічним матеріалам.
    34A4D33E859A4B28.jpeg
    A4734A83E70126BE.jpeg
    Емад Мостаке, генеральний директор Stability AI, вже заявив, що компанія співпрацює з “провідними спеціалістами з етики та технологій” над механізмами відповідального використання. Одним із цих механізмів є настроюваний інструмент AI, Safety Classifier, включений у загальний пакет програмного забезпечення Stable Diffusion. Його задача — виявляти та блокувати образливі або небажані зображення. Однак подібний класифікатор безпеки можна вимкнути.

    Інші системи штучного інтелекту, наприклад DALL-E 2 від OpenAI, вже давно налаштували свої фільтри для відсіювання порнографічних матеріалів. Крім того, деякі інші моделі не дозволяють зображати відомих людей на картинках. Stable Diffusion, своєю чергою, на технічному рівні ніяк не обмежена, що може призвести до появи величезної кількості неприйнятного контенту, в тому числі діпфейків.

    Звичайно, технологія генерації діпфейків існує вже досить тривалий час. Але Stable Diffusion представляє абсолютно нове покоління систем, які можуть створювати неймовірно переконливі діпфейки з мінімальною роботою користувача. Програму легко встановити, для цього не потрібно особливих знань чи навичок. Крім того, розробники ведуть постійну роботу над оптимізацією свого софту, що в теорії лише збільшить його доступність.

    Експерти побоюються, що завдяки такому високоефективному та легко доступному генератору як Stable Diffusion особисті фотографії користувачів соціальних медіа можуть бути використані для цільових порнографічних зображень або зображень, на яких видно незаконні дії.

    У зв’язку з цим, якщо Stability AI не бажає або не може змінити свою технологію, роль “фільтра” повинні виконувати фотохостинги та соціальні мережі. Такі майданчики постійно удосконалюють свої можливості в боротьбі проти діпфейків та блокують зображення, які перепрофільовують образи знаменитостей і користувачів. І, можливо, саме вони допоможуть розв’язувати цю проблему.

    Нагадаємо, нещодавно свою нейромережу презентував і Google — Transframer здатна генерувати короткі відео за єдиним зображенням.

    Джерело: TechCrunch

    Starlink майже вдвічі знизив абонплату для українців — зі $100 до $60 на місяць

    Як з’ясувалося, SpaceX Ілона Маска також зробила приємний подарунок українцям до Дня Незалежності — майже вдвічі знизила вартість місячної абонплати за користуванням послугою супутникового інтернету Starlink. Про зниження тарифу українських користувачів проінформували у розсилці по email — нова ціна автоматично почала діяти з 24 серпня і тепер українці платитимуть не $100, а $60 на місяць.

    У Starlink вирішили переглянути цінову політику та зменшити тариф для окремих країн з огляду на «місцеві ринкові умови». Варто зазначити, що це не тимчасова акція, а саме нова ціна, яка діятиме до наступного перегляду тарифної політики. В соцмережах можна знайти масу підтверджень і слів подяк від українців.
    Знімок екрана 2022-08-25 180320.png
    Одночасно з Україною прайс-кат отримали ще кілька країн, зокрема й сусідня й така рідна для нас Польща. На сьогодні супутниковий інтернет Starlink вже працює в 39 країнах. Повного списку країн, які отримали нові знижені тарифи наразі немає.
    Знімок екрана 2022-08-25 180357.png
    В Україні супутниковий інтернет Starlink офіційно запрацював 26 лютого, на другий день після початку повномасштабної війни. Наприкінці липня Мінцифри провело тест-драйв, щоб перевірити роботу Starlink на швидкості 130 км/год — як ми розповідали, наразі триває підготовка до запуску Starlink у потягах «Укрзалізниці» на регулярній основі до кінця 2022 року.

    Ще на початку березня Президент України Володимир Зеленський після розмови з Ілоном Маском по відеозв’язку анонсував «можливі космічні проєкти» після закінчення війни, а Мінцифра розповіла про плани після Перемоги побудувати в Україні власну наземну станцію Starlink. Це дозволить суттєво покращити якість супутникового інтернету SpaceX для пересічних українців, оскільки зараз сигнал йде через станції у Польщі, Литві та Туреччині.

    Джерело: itc.ua

    Сервісний центр Samsung в Німеччині запропонував клієнту за гарантією знищити проблемний SSD молотком чи дрилем, щоб убезпечити свої дані
    Intro-4.jpg
    У німецькому представництві Samsung власника твердотілого накопичувача попросили знищити його молотком чи дрилем. Клієнт хотів обміняти SSD на новий за гарантією, але його турбувала можливість зчитування конфіденційних даних з накопичувача.

    Діагностичне сканування в Samsung Magician показало, що накопичувач вийшов з ладу через кілька помилок у флешпам’яті NAND. Власник захотів обміняти SSD за гарантією, але не зміг видалити важливі дані через помилки. Ризикувати зчитуванням інформації він також не хотів.
    Foto-980pro-Vorderseite.jpg
    У Samsung запропонували «просвердлити дірки в SSD або розбити його молотком», та надати фото- або відеодокази своїх дій. Ідея полягала у тому, щоб унеможливити доступ до даних фізично.

    У Igor’s Lab з радістю взялися за виконання поради Samsung. Зброєю страти була обрана шліфувальна машина. Після пошарового руйнування NAND читання даних стало неможливим.

    Зазвичай для видалення вмісту накопичувача слугують програмні засоби. Але під час несправності SSD ними не завжди можна скористатися.

    Джерело: igorslab.dе

  33. #181
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Використання комп’ютера знижує ризик деменції, а перегляд телевізора підвищує її ймовірність – Дослідження
    beth-macdonald-V2edkaIdMP4-unsplash-scaled.jpg
    Вчені порівняли ступінь впливу використання комп’ютера та перегляду телевізора на розвиток деменції. Дослідження показало, що час, проведений людьми похилого віку за комп’ютером знижує ймовірність деменції, а пасивний перегляд ТБ – підвищує ризик.
    jonas-leupe-dZmNJKFDuVI-unsplash-1-scaled.jpg
    Методика дослідження відділила використання комп’ютера від перегляду телевізора у якості факторів впливу на психічні проблеми, що пов’язані зі старінням. Також вивчалося, чи може фізична активність за загальної малорухливої ​​поведінки допомогти з цими проблемами.

    Дослідники скористалися Британським Біобанком – великою базою, що поєднує анонімні демографічні дані та відомості про стан здоров’я сотень тисяч громадян Великої Британії. Команда виключила людей молодших від 60 років та зосередила роботу на 75 тис. осіб, котрі надали докладну інформацію про рівень власної активності та заняття у вільний час.

    Роботу зосередили на впливі малорухливого способу життя саме на психічне здоров’я – фізичні наслідки спеціально не вивчалися.

    Вчені виявили, що перегляд телевізора був пов’язаний із збільшенням ризику розвитку деменції (ймовірність вища в 1,3 разу). Використання комп’ютера знизило ризик деменції до 0,8 разу.
    mykyta-martynenko-k7lWhRlO53U-unsplash-scaled.jpg
    Цікаво, що фізична активність майже не знижувала ризик деменції. Інтенсивні фізичні навантаження підвищували захист, але ефект для профілактики деменції був вкрай незначним.

    Та ж тенденція збереглася, коли дослідники розділили групу на три частини і порівняли високий, середній та низький рівень перегляду телевізора та використання комп’ютера. При цьому контроль додаткових факторів, таких як дієта, вживання алкоголю та ожиріння практично не вплинув на результат.

    Дослідження демонструють, що потрібно розділяти ставлення до проблем малорухливого способу життя на психічну та фізичну складові. З погляду фізичного здоров’я будь-який тип бездіяльності приблизно однаковий. Але для психіки форма неактивного проведення часу має значення – пасивне споживання більш шкідливе.
    vlad-sargu-ItphH2lGzuI-unsplash-scaled.jpg
    Результати вписуються у великий обсяг досліджень, які свідчать, що збереження розумової активності може зменшити ймовірність деменції. Такі заняття, як читання та словесні ігри знижують ризик розвитку деменції. Користь збільшується, якщо займатись інтелектуальною діяльністю з молодих років.

    Трагічний розвиток деменції показано від першої особи у кінострічці 2021 року «Батько».

    Джерело: Ars Technika

  34. #182
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Всі культові меми за пів року російсько-української війни — в одній ілюстрації

    Один з найпопулярніших українських Telegram-каналів «Новинач» зробив велику справу — спробував об’єднати в одній ілюстрації всі культові меми, які народились за пів року повномасштабної війни з росією. Результат безперечно вартий уваги — всі ключові українські меми зібрані на одному зображенні та ще й в досить оригінальному оформленні. Одним словом, «годнота».

    Меми є невіддільною та надважливою частиною глобальної попкультури, а особливо в сучасних українських реаліях воєнного часу, а ще — це надзвичайно дієвий інструмент для протидії російській пропаганді та збору донатів для ЗСУ.
    Пів року масштабної російсько-української війни — в мемах

    Ілюстрація у повному розмірі без втрати якості (пряме посилання)
    Які саме меми зібрані на фото:
    «Ваабщє нє хачу уєзжать с Крима, здєсь так уютно»
    «Супутник Притули»
    «Тракторні війська»
    Анджеліна Джолі та «Львівські круасани»
    Бавовна
    База кавунів
    Бобр курва
    білоруський пюрер лукашенко і його «Откуда на Бєларусь готовілось нападєніє»
    Віталій Кім
    Джонсонюк
    Жест Доброї Волі на Зміїному
    Звернення Марченко про Медведчука
    Калуш
    Марки «Укрпошта» з російським військовим крейсером «москва» який пішов у добре відомому усім напрямку
    Медведчук
    Мем про Генштаб
    Олександр Поворознюк, який став натхненником популярного музичного трека VOVA їBash їх Blyad
    Олексій Арестович та його заява про завершення активної фази війни за 2-3 тижні
    Пес Патрон + прем’єр-міністерка Фінляндії
    Півник з Бородянки
    Російська пропаганда та їх незмінне «потєрь нєт»
    скандал з Мінкультом Banda та жестом з трьох пальців
    Чмоня
    Чорнобаївка
    Шашлики Зеленського

    Можливо у вас вийде нарахувати більше? Ясна річ, деякі з мемів — наприклад, швайнокарась, «блєдіна летить» та пікантне фото відомої української волонтерки Меланії Подоляк — у цю збірку не потрапили. Проте ніхто не забороняє спробувати створити власне зображення чи доповнити список мемів у коментарях.

    Джерелa: itc.ua, watson.ch

  35. #183
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    ЗМІ: Dell остаточно йде з російського ринку і звільняє весь штат співробітників
    eb4102a54d57c058bd616ce253dbf48f.jpg
    ЗМІ, посилаючись на джерела в компаніях-партнерах корпорації і на ринку дистрибуції, повідомляють, що компанія Dell, американський виробник електроніки і найбільший постачальник серверів в росії, вирішила остаточно залишити російський ринок.

    Що це означає?

    Так, компанія працюватиме в країні до 30 серпня. Після цього весь штат співробітників буде звільнено. А це близько 50 осіб, у тому числі працівники відділів продажу та маркетингу, а також технічні фахівці. Їм обіцяють виплатити до 8 окладів.

    Сама компанія поки що офіційно не підтвердила цю інформацію.

    Нагадаємо, Dell зупинила продаж своєї продукції в росії ще 26 лютого.

    Джерело: CNews

    «Скільки би грошей нам не пропонували...»: виробник Bayraktar навідріз відмовляється продавати безпілотники росії
    bc308dd55817b7cde1079854d15983b6.jpg
    Нещодавно президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що росія нібито хоче співпрацювати з компанією Baykar Makina, яка займається виробництвом ударних безпілотників Bayraktar. Однак і раніше, і зараз виробник відмовляється від такої співпраці і залишається вірним підтримці України.

    Ні за які гроші

    На днях засновники компанії дали інтерв'ю російській службі BBC, і генеральний директор Халук Байрактар ​​заявив, що вони не будуть продавати свої безпілотники росії, «незалежно від того, яку суму буде запропоновано».

    «Гроші не є для нас пріоритетом. Гроші та матеріальні ресурси ніколи не були метою в нашому бізнесі», — підкреслив він.

    Халук Байрактар ​​нагадав, що системи Bayraktar використовуються в Україні з 2018 року.

    «Тому скільки би грошей нам не пропонували, чесно кажу, не може бути й мови про те, щоб у цій ситуації передати їм їх (москві, безпілотники). У цей період вся наша підтримка повністю на боці України, оскільки у нас дуже міцний зв'язок, і Україна відчуває дуже несправедливу, агресивну і необґрунтовану атаку».

    Халук зазначив, що пишається тим, що розроблені ними технології підтримують Україну в боротьбі за незалежність. Він додав, що Україна бореться за вільний світ. А його брат Сельчук Байрактар ​​назвав російське вторгнення в Україну «несправедливою та незаконною війною», а український народ благородним.

    Нагадаємо, нещодавно Baykar Technologies створила компанію для виробництва дронів в Україні.

    Джерело: BBC

  36. #184
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Окупанти «ліквідували» вуличний туалет ракетою Х-59 вартістю в кілька сотень тисяч доларів

    У Херсонській області окупанти, схоже, вирішили «демілітаризувати» громадський вуличний туалет - і «високоточним» ударом ліквідували його. Для цієї мети використали ракету Х-59 вартістю у кілька сотень тисяч доларів.

    Про це повідомляють в оперативному командуванні «Південь»:

    «Високоточною авіаційною ракетою класу „повітря-поверхня“ Х-59, випущеною з Су-35, ворог прицільно знищив чергову громадську вбиральню на околиці Нововоронцовки. Це вже втретє ворог намагається догодити путлеру, … але поки їм „мочити в сортирі“ вдається тільки його репутацію»
    270fad4ee6cc831accf6193aa9be22d2.jpg
    301460413_2136240113213897_8350483488499249628_n.jpg
    Джерело: Оперативне командування «Південь»/Operational Command «South»

    Російські хакери атакували маркетплейс АЛЛО
    f317eb3f090b85a4cb5dc3486ba40cd0.jpg
    Сьогодні онлайн-магазин АЛО піддався DDOS атаці з боку російських хакерів - вони вирішили «спробувати покласти черговий маркетплейс». Про це в соцмережах розповів засновник АЛЛО Дмитро Деревицький:

    «Думаєте, росія атакує нас лише бомбами та ракетами? Ні, вона намагається зруйнувати український бізнес, сервіси та звичне життя. Ось так почався сьогоднішній ранок в АЛЛО — з DDOS атаки. Якщо маєте проблеми з входом на сайт, заздалегідь вибачаюсь. Наш ІТ тримає оборону. Впевнений у наших ІТ-фахівцях та стійкості маркетплейсу АЛЛО»
    99f3c79c0bf78e2a608fa1e9957b5a08.jpg
    До речі, на момент написання цієї новини сайт АЛЛО працює без збоїв. ІТ-фахівці - хакери 1:0.

    Джерело: Дмитро Деревицький

  37. #185
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Мобільні ігри заповнює сексуальна реклама — британський регулятор вбачає у цьому проблему
    screen-post-hIXmJH9xhoo-unsplash-scaled.jpg
    Оманлива або сексуальна реклама для залучення нових користувачів на тлі зниження попиту захоплює мобільні ігри. Так вважає Управління рекламних стандартів Великої Британії (ASA).

    Регулятор ринку зіткнувся з новою тенденцією в ігровій рекламі – демонстрацією сексистських чи неузгоджених сексуальних образів, націлених на вразливість дорослих та дітей.
    maxresdefault.jpg
    Цього місяця ASA заборонило рекламу, що демонструється в Angry Birds 2. У ній анімована жінка грала у більярд в джинсовій сорочці, що оголює груди – вона рекламувала гру Infinity 8 Ball. Компанія Rovio, автор Angry Birds, заявила, що реклама порушує її політику та з’явилася помилково. Playorcas, розробники Infinity 8 Ball, не відповіли на запит ASA.
    Знімок екрана 2022-08-30 190947.png
    Інші рекламні вставки, нещодавно заборонені ASA, включали зображення сексуальних дій, що спонукають користувачів “шльопати” або “роздягати” персонажів.

    Зростання цієї тенденції пов’язують з тим, що останніми місяцями ігровий сектор постраждав від зниження продажів та інтересу користувачів, а також від зниження витрат на рекламу. Після сплеску під час пандемії, попит на ігри впав – люди повернулися до реальних занять та скоротили свої витрати на тлі інфляційного тиску, що росте. Як наслідок, реклама стала агресивнішою.

    Так звані «гіпер-казуальні» ігри становлять більшу частину ринку мобільних ігор та є особливо вразливими до падіння витрат на рекламу. Це безкоштовні прості ігри, що утримують увагу користувачів на кілька хвилин у кожному сеансі. Така модель враховує високий рівень відтоку користувачів, що залучаються за допомогою онлайн-реклами. Гіперказуальні ігри отримують прибуток переважно за рахунок демонстрації реклами користувачам після того, як вони завантажили програму.

    Джерело: Financial Times

  38. #186
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Що Зеленський відповів на петицію про легалізацію еротики та порно?

    Тримайте суто п’ятничну новину — Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, у якій закликають легалізувати в Україні еротику та порно. Голова держави повідомив, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути це питання та проінформувати про результати, йдеться на сайті президента.

    Відповідну петицію, яка підіймає питання легалізацію еротики та порно в Україні, зареєстрували на сайті Офісу президента 4 липня 2022 року. І ось зараз з’явилася офіційна відповідь. Саму суть ми вже передали у першому абзаці новини — Президент чітко вказав, що органи державної влади та місцевого самоврядування, їх посадові особи повинні діяти виключно керуючись Конституцією, законами та іншими нормативно-правовими актами, та послався на Закон України «Про захист суспільної моралі» як основний, що регулює виробництво та обіг у будь-якій формі предметів та продукції порнографічного характеру.

    Президент зауважив, що саме Кабмін забезпечує реалізацію державної політики у сфері захисту суспільної моралі й обігу продукції і видовищних заходів сексуального характеру, а також координує і контролює представників виконавчої влади у цій сфері. Саме тому глава держави вирішив звернутися до прем’єра з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та проінформувати про відповідні результати. Інакше кажучи, далі все залежить від ініціативності Кабміну у наболілому питанні декриміналізації та виведення порнографії з тіні.

    Автор петиції Тарас Сіромський намагався привернути увагу Президента до численних зловживань з боку правоохоронців, коли дівчат засуджували саме за еротику по статтях порнографії. Власне, можна пригадати нещодавній резонансний випадок — на Полтавщині харків’янку засудили до трьох років умовно й 12 356 грн штрафу за розповсюдження нюдсів в Telegram. Також відомо про численні випадки, коли правоохоронці за гроші платників податків проводять “контрольні закупки” порнографічного матеріалу для пошуку таких «злочинців» з OnlyFans. І одночасно Голова Комітету ВР з фінансів та податків Данило Гетманцев вихваляється надходженням до бюджету сотень тисяч доларів податків від того ж OnlyFans.

    Джерело: itc.ua

  39. #187
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Українські хакери виманили у росіян координати їх бази поблизу Мелітополя, використовуючи фейкові профілі привабливих жінок у соцмережах — FT
    ukr_haker_2000.jpg
    Українська боротьба із російським вторгненням має кілька фронтів. Крім очевидного військового опору окупантам силами ЗСУ, багато українців успішно ведуть боротьбу на інформаційному та економічному фронтах, а також у кіберпросторі.

    Українські хакери здійснили багато кібератак на російські системи. Вони надсилали множинні хибні повідомлення про мінування об’єктів і літаків, підключалися до камер відеоспостереження на окупованій території України та Білорусі, а також виманювали у російських військових інформацію про розташування їх баз. Про один із таких епізодів і йтиметься.

    Так, хакерам вдалося виявити віддалену російську базу неподалік окупованого Мелітополя. Потім українські бійці кіберфронту створили безліч фальшивих облікових записів у Facebook та російських соціальних мережах, які нібито належали привабливим жінкам. Ці «жінки» листувалися з російськими солдатами й домовлялися, що ті надсилатимуть їм свої фотографії. Браві російські бійці, які були не обтяжені інтелектом, але прагнули вразити «гарних жінок», з радістю відправляли свої фото.

    Після цього залишалося лише отримати дані про геолокацію з файлів цих фотографій та передати інформацію українським військовим для завдання удару по ворожій базі. За кілька днів у ЗМІ з’явилася інформація, що цю базу окупантів «демілітаризувала» українська артилерія.

    Джерело: Financial Times

  40. #188
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Blizzard вважає слово «Azov» нацистським і блокує його використання у своїх іграх
    diabloimmortal.jpeg
    Компанія Blizzard заборонила використання слова «Azov» у своїх іграх, оскільки вважає його пов’язаним з нацизмом та воєнними злочинами. Про це розповів гравець Артем на сторінці «Український Гік».

    В один із не найпрекрасніших днів Артем виявив, що йому заблоковано можливість спілкуватися у грі Diablo Immortal, а назва його клану Azov змінена на технічну. Він звернувся до служби підтримки, де йому відповіли, що назва клану порушує Норми поведінки. І запропонували використати іншу назву клану.
    block.jpg
    Артема така відповідь не задовольнила, він наполягав, що назва клану не порушує правил, а є історичною назвою територій, що примикають до Азовського моря. Тому Артем вимагав повернути клану його попередню назву. На це прийшла нова відповідь такого змісту:

    «У зв’язку з тим, що назва «Azov» нагадує назву полку «Azov», який «викликав суперечки через його ранні та нібито триваючі зв’язки з ультраправими групами й неонацистською ідеологією, використання суперечливої ​​символіки, пов’язаної з нацизмом, і твердження про те, що члени групи брали участь у тортурах та воєнних злочинах»

    Ми не допустимо нічого подібного у наших іграх.

    305388901_158919143453053_5403629385455743657_n.png
    Таким чином служба підтримки Blizzard повністю повторює слова російської пропаганди.

    «Особисто для мене ця компанія більше не існує і моє ставлення до неї є різко-негативним.

    Це офіційна образа України, як на мене», – обурений Артем.


    Редакція ITC.UA зв’язалася з Артемом. Він уточнив, що спілкувався з європейською службою підтримки Blizzard (так вказано на сайті). Після отримання такої незадовільної відповіді він також додатково звернувся до американської служби підтримки. На момент підготовки матеріалу відповідь від неї ще не надійшла.

    Джерело: Facebook

  41. #189
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Sony Music Group окончательно покидает российский рынок
    009d0000-0aff-0242-2771-08da91bd91ea_w1023_r1_s.jpg
    Американская звукозаписывающая компания Sony Music Group объявила об окончательном уходе из России, об этом сообщает журнал Billboard.

    Компания в своем заявлении отметила, что не может сохранять присутствие на российском рынке из-за продолжающегося разрушительного гуманитарного воздействия на Украину и усиливающихся санкций против Москвы.

    Sony Music Group передаст российское подразделение вместе с сотрудниками местному руководству. Компания будет заниматься только местными артистами, прав на каталог Sony Music Group у нее не будет.

    После нападения России на Украину многие страны ввели против Москвы санкции. Международные компании приостановили или закрыли свои операции – в том числе из-за опасения вторичных санкций. По последним данным, с конца февраля российский рынок покинули более 1200 компаний из разных сфер бизнеса.

    Источник: Радио Свобода

  42. #190
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Гороховський анонсував видалення з monobank російської мови — у найближчому оновленні застосунку
    Znimok-ekrana-2022-08-30-153818.jpg
    Співзасновник monobank Олег Гороховський повідомив про відмову від російської версії інтерфейсу — підтримка російської мови зникне з виходом наступного оновлення застосунку (точна дата не повідомляється). Відповідну заяву бізнесмен розповсюдив на своїх сторінках у соцмережах.

    Надалі український платіжний застосунок monobank пропонуватиметься виключно з українським інтерфейсом. Олег Гороховський пояснив це рішення бажанням дистанціюватися від усього, що хоча б трішки асоціюється з країною-агресором рф, яка продовжує вбивати українців. Він окремо відзначив, що від початку повномасштабної війни (з 24 лютого) клієнтів російськомовної версії monobank поменшало на 30% — з 1,19 млн до 838 291. Решту Гороховський закликає поставитися із розумінням і наслідувати приклад команди та інших — частіше спілкуватися державною мовою.

    Нижче наводимо повний текст заяви Олега Гороховського.

    “Я народився і виріс у Дніпрi.

    Усе життя говорив і думав російською мовою. Мене ніхто ніколи не притісняв і майже все моє оточення говорило теж російською. Мене не варто було денацифікувати та звільняти.

    Ті, хто прийшли на нашу землю, ті, хто щодня вбивають наших дітей, літніх людей, жінок, наших молодих хлопців, принесли багато горя і страждань, вони зруйнували багато доль і порушили величезну кількість планів. Вони хочуть знищити мою Батьківщину і всі вони мають один спільний знаменник — вони всі говорять російською.

    Російська мова асоціюється з тими, хто вбиває, гвалтує, грабує, і тими, хто вважає, що «не всё так однозначно». Тому я хочу перестати думати цією мовою або хоча б навчитися гарно говорити українською – мовою сміливих і вільних людей.


    У найближчій версії застосунку ми видалимо російську мову з Монобанку.
    Монобанк — український банк із чудовим застосунком, що тепер доступний лише українською. Ми дуже хочемо, щоб ті наші клієнти, які сьогодні вибрали мовою застосунку «російська», а їх 838’291 людина (24.02 було 1,19 млн. це -30%), поставилися із розумінням до цього рішення і так само, як і ми почали частіше спілкуватися державною мовою.

    Це наша громадянська позиція, і ми нею пишаємося.
    А ще ми дуже пишаємося нашою країною та нашими ЗСУ.

    Слава Україні!”

    Олег Гороховський

    український бізнесмен та співзасновник monobank


    Джерело: itc.ua

  43. #191
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Президентка Єврокомісії анонсувала приєднання України до єдиного роумінгового простору ЄС
    Ursula-fon-der-Lyayen.jpeg
    14 вересня президента Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зі Страсбурга вирушила з робочим візитом до Києва, де зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, а серед інших питань порядку денного — приєднання України до європейської системи безплатного роумінгу.

    Минулого тижня Україна зробила важливий крок у подальшій інтеграції з Єдиним цифровим ринком ЄС — долучилася до програми «Цифрова Європа» з загальним бюджетом 7,5 млрд євро. Водночас ЄС підкреслив своє зобов’язання розглянути можливості для довгострокової домовленості про виключення оплати за роумінг між ЄС та Україною. І ось зараз Урсула фон дер Ляєн підтвердила незмінність планів щодо залучення України до роумінгового простору ЄС.
    Знімок екрана 2022-09-14 194505.png
    З 15 червня 2017 року в Євросоюзі діє вільна зона роумінгу між операторами Європейської економічної зони, до якої входять країни ЄС, Ліхтенштейн, Норвегія та Ісландія. Україна ще у травні ініціювала переговори щодо приєднання до єдиної зони роумінгу, а у липні це питання, серед інших, обговорював прем’єр-міністр Денис Шмигаль з Високим представником ЄС Жозепом Боррелем.

    Раніше ЄС запровадив безоплатний роумінг для біженців з України, а «велика трійка» операторів в Україні (Vodafone, «Київстар» та lifecell) надають пакети безплатних послуг у роумінгу в межах власних тарифів як соціальну послугу.

    Як тільки Україна приєднається до роумінгового простору ЄС, то українці, подорожуючи всім Євросоюзом, зможуть дзвонити та користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами без додаткових доплат.

    На зустрічі з Зеленським, серед іншого, також планують обговорити безперешкодний доступ України до Єдиного ринку та розширення торгівлі з Україною в енергетичному секторі.

    Джерелa: itc.ua, t.me

  44. #192
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    McDonald’s вже завтра відкриє перші три ресторани у Києві — спершу вони працюватимуть лише на доставку

    McDonald’s розпочинає поетапне відкриття ресторанів із запуску McDelivery — вже завтра, 20 вересня, почнуть працювати перші три ресторани в Києві.
    Знімок екрана 2022-09-19 172432.png
    Спочатку запрацює McDelivery у трьох ресторанах Києва — на проспекті Бажана, 3в, на вул. Гришка, 7, та на проспекті Гагаріна, 2а. Послугу McDelivery забезпечуватиме давній партнер McDonald’s з доставки — компанія Glovo. Наступними — приблизно через тиждень — відновлять роботу ще сім закладів у Києві, а згодом протягом двох місяців поступово запрацює решта ресторанів у столиці та в різних містах на заході країни.

    В інших містах також запуск закладів розпочнеться з доставки, а потім гості матимуть можливість самостійно завітати до ресторанів. За планом, зали, експрес-вікна та «Макдрайв» (можливість робити замовлення, не виходячи з автомобіля) відкриються у жовтні.

    Для роботи в умовах війни McDonald’s впроваджує розширені процедури та протоколи заради безпеки працівників і клієнтів — ресторани працюватимуть з 9:00 до 21:00 (або згідно з графіком роботи ТРЦ, якщо заклад знаходиться всередині) та закриватимуться під час повітряної тривоги, щоб працівники та відвідувачі могли перейти у найближче укриття. При цьому команда оперативно видає уже оплачені замовлення, поки зупиняє виробничі процеси та вимикає обладнання перед закриттям.

    Джерело: itc.ua

  45. #193
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    росіяни кинулися гуглити «як втекти з росії» та «як зламати руку» на тлі оголошення «‎часткової мобілізації» [перші реакції на звернення путіна]
    peterthepig-pic4_zoom-1500x1500-97942.jpg
    Зранку 21 вересня президент росії володимир путін все ж таки «виступив» — він оголосив «часткову мобілізацію» вже з 21 вересня та активізацію військової промисловості, а міністр оборони сергій шойгу повідомив про намір призвати 300 тисяч резервістів (цікавий факт — раніше АвтоВАЗ повідомив про плани випустити у 2023 році щонайменше 300 тис. машин) та при цьому підкреслив, що росія втратила “менш ніж 6000 солдатів в Україні” (насправді, як уточнює Генштаб ЗСУ, втрати особового складу рф — близько 55 110 осіб (приблизно +300 за попередню добу)).

    Здавалося б, усі жарти та меми про ворога, які готувалися під звернення путіна, вже віджартували вчора, але сьогоднішня паніка росіян ще сильніше надихнула українців і соцмережі накрила нова хвиля. Зробили невеличку добірку з першими реакціями (відео з акціями протесту не буде — вони відбуваються в Ірані).

    Перші реакції

    Сервіс Google Trends якнайкраще передає панічні настрої, які наразі панують на росії. Ось кілька яскравих прикладів зміни трендів у пошукових запитах росіян в Google:
    Znimok-ekrana-2022-09-21-123103-770x398.jpg
    Znimok-ekrana-2022-09-21-123044-770x400.jpg
    Znimok-ekrana-2022-09-21-122910-770x400.jpg
    Російські фондові індекси різко обвалилися після новин про мобілізації — індекс мосбіржі на відкритті торгів 21 вересня впав на 9,61%, опустившись до 2002,73 — на таких рівнях індекс торгується вперше із 24 лютого. Водночас доларовий індекс РТС впав на 11,81%, до 1017,86 пункту — новий мінімум з 18 серпня.

    Мережею ширяться повідомлення, що росіяни скупили білети на усі найближчі прямі авіарейси до Стамбулу, Єревану та Тбілісі, а влада у відповідь запровадила обмеження — російський залізничний (РЖД) та авіаперевізник (Аерофлот) начебто не продають білети чоловікам від 18 до 65 років без спеціального дозволу на переміщення країною чи виїзду за кордон від військкомату.
    photo_2022-09-21_10-33-28-770x293.jpg
    photo_2022-09-21_10-33-27-2-770x298.jpg
    photo_2022-09-21_10-33-27-770x311.jpg
    Тим часом секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій «і шо» Данілов:
    Znimok-ekrana-2022-09-21-125104.jpg
    Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк своєю чергою написав, що «у життя чудове почуття гумору»:
    photo_2022-09-21_13-09-16.jpg
    Так звані російські “ліберали” та “опозиціонери” бідкаються, що росіянам не дають візи — з 19 вересня країни Балтії (Литва, Латвія, Естонія) та Польща перестали пускати російських туристів із шенгенськими візами. За тиждень до цього Рада Європейського Союзу повністю призупинила угоду про спрощення візового режиму з росією.
    photo_2022-09-21_11-40-48.jpg
    Латвія серед перших підтвердила, що не видаватиме гуманітарні та інші види віз громадянам росії, які хочуть уникнути часткової мобілізації.
    Znimok-ekrana-2022-09-21-130430.jpg
    Тим часом українці продовжують активно жартувати в соцмережах (кажуть, що тестові сповіщення ДСНС страшніші за погрози путіна застосувати ядерну зброю) та створювати нові тематичні меми про роднічок в Макіївці росіян та їхню “утилізацію”.

    Джерела: itc.ua, hromadske.ua, forbes.ua, facebook.com

  46. #194
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Amazon на рік скасував комісію для українського бізнесу в Євросоюзі та Великій Британії
    d7909dd54df990150422c2acb1a42b65.jpg
    Українські підприємці зможуть продавати товари в Європейському Союзі та Великій Британії через майданчик Amazon без комісії.

    Що відомо

    Кілька місяців тому Міністерство цифрової трансформації, Disqover Agency, Startup Ukraine та "Укрпошта" звернулися до Amazon з проханням про полегшення умов ведення бізнесу для українських підприємців. У підсумку Amazon EU та Amazon UK скасовують реферальну комісію для українського бізнесу.
    a9503bf47252176e15bae89ddd66878a.png
    Простими словами, підприємці, які продають свою продукцію через Amazon в Євросоюзі та Великій Британії, повністю звільнені від сплати комісії. Рішення набуло чинності 6 вересня. Нульова комісія діятиме протягом року. У середньому сервіс бере комісію в розмірі 15%.
    3e305ce3371a2edfb8f833af255b8278.jpg
    Таке рішення Amazon дасть змогу українському бізнесу масштабуватися на європейський і британський ринки. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, нові умови - це перемога України на економічному фронті.

    Джерело: @mykhailofedorov

  47. #195
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Хакери Anonymous зламали міністерство оборони рф і злили дані понад 300 000 осіб, яких буде мобілізовано
    358492d46ec967887b432048b5242052.jpg
    Група хакерів Anonymous продовжує атакувати державні структури рф. Цього разу атаці піддалося міністерство оборони Росії.

    Що відомо

    Хакерам вдалося роздобути імена, адреси та іншу інформацію понад 300 000 чоловіків, які, найімовірніше, будуть мобілізовані для війни з Україною. TXT-файл зі списком можна завантажити за посиланням. Він важить 90 МБ.
    Знімок екрана 2022-09-24 172116.png
    Для тих, хто не в курсі

    Anonymous - це група активістів і хактивістів, члени якої, в більшості випадків, не знайомі один з одним. Вони знаходяться на різних континентах і не мають чіткої внутрішньої структури. Anonymous брали на себе відповідальність за низку масштабних мережевих атак. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого Anonymous активно атакують російські компанії та державні структури.

    Джерело: @YourAnonTV

  48. #196
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Знімок екрана 2022-09-25 193753.png
    Ггг... Дрібниця, а приємно.

  49. #197
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Microsoft обмежила росіянам оновлення Windows 11 22H2, а Apple видалила з App Store всі застосунки VK та Mail.ru
    windows-11_1920_hero_latest.jpg
    ЗМІ країни-агресора повідомляють, що росіяни стикаються з неможливістю завантаження оновлення 22H2 для Windows 11. Завантажити апдейт можна лише скориставшись VPN, що свідчить про навмисне блокування російських адрес.

    Обмеження, очевидно, пов’язане із санкціями, накладеними США. Раніше Microsoft вже офіційно припинила продаж своїх продуктів і послуг в росії і заявила про намір поступово згорнути там весь свій бізнес, також заблокувавши завантаження образів і дистрибутивів своїх програмних продуктів.
    vk_block.jpg
    Інша «радість» для росіян прийшла з боку Apple: у фірмовому магазині додатків App Store видалено всі програми VK та інші продукти Mail.ru. Програми не можна знайти через пошук, вони зникли і з «Покупок». Раніше встановлені застосунки запускаються на iPhone, але не оновлюються.

    Санкція Apple негайно спричинила економічний ефект – акції Mail.ru впали майже на 20%. Зазначимо, що у магазині застосунків Google ці програми все ще доступні. Google, що ти робиш, припини.

    Джерело: itc.ua

  50. #198
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    За два дні роботи «народного супутника» ICEYE ворог втратив 60 одиниць бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проект — міністр оборони Резніков
    photo_2022-09-29_10-51-45.jpg
    Про перші результати роботи SAR-супутника ICEYE, який у серпні придбав для ЗСУ Фонд Сергія Притули за гроші з «Народних Байрактарів» (українці раніше зібрали на них 600 млн грн за три дні, та врешті безпілотники подарували) розповів міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

    Нагадаємо, за умовами угоди з ICEYE, Україна отримала не тільки супутник (він залишиться у повній власності України до кінця експлуатації), а й доступ до бази знімків ICEYE (майже 20 апаратів залучаються, коли є необхідність). Так от, за словами пана Резнікова, безпрецедентний проєкт окупився за перші два дні.

    «Зі зрозумілих причин не можу розкрити усіх подробиць, але тільки уявіть: за перші два дні роботи супутника було виявлено понад 60 одиниць бойової техніки, яку ворог намагався замаскувати у лісосмугах та за іншими перешкодами.

    Фактично, тільки за ці два дні ворог втратив бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проект з супутниками»

    Олексій Резніков,

    міністр оборони України


    Міністр оборони України назвав проєкт своєрідним стартапом, що відкриє двері для інших амбіційних ініціатив і рішень (чекаємо на нові схожі проєкти?), та окремо згадав три ключові переваги від угоди з ICEYE:

    По-перше, Україна отримала можливість комбінувати дані оптичних супутників від партнерів та дані SAR. Це принципово збільшує здатність військових виявляти та наносити ураження російським окупантам. Супутники з технологією SAR стають особливо актуальними восени та взимку, коли погана погода, хмарність чи сніг. Для них немає різниці – день чи ніч. Тому ворог не сховається.
    По-друге, саме українські військові визначають, звідки і коли отримувати потрібні дані. Наразі здійснюється систематичний моніторинг основних районів ведення бойових дій на півдні та сході.
    По-третє, відомості надходять від аналітиків до бойових підрозділів дуже швидко. російським окупантам буде складніше приховувати свої наміри, це ще більше ускладнить їхню логістику.

    Резніков та Притула ще раз подякували українцям, які профінансували проєкт, та партнерам, які посприяли реалізації цієї космічної у прямому та переносному значенні угоди. Безсумнівно, супутник ICEYE — надзвичайно цінний актив та стратегічно важлива перевага над ворогом.

    Джерело: itc.ua

    Євросоюз заборонить росіянам переказувати криптовалюту на європейські гаманці
    56000e4bc7724f3b2f55990f4aaf6b3e.jpg
    Європейський союз у відповідь на фіктивні референдуми в чотирьох українських областях повністю заборонить російським інвесторам переводити криптовалюту на європейські гаманці.

    Що відомо

    Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) заявила, що фіктивні референдуми - це незаконна спроба російської федерації захопити чужі землі силовим шляхом. Інформатор CoinDesk стверджує, що відповіддю Європейського союзу стане посилення санкцій.

    У квітні 2022 року блок обмежив перекази з Росії на європейські криптовалютні гаманці до €10 000. Рішення ухвалили у спробі унеможливити обхід санкцій через криптовалюту. Після ухвалення нового пакета санкцій росіяни взагалі не зможуть зберігати гроші в криптогаманцях Євросоюзу.

    Джерело: CoinDesk

  51. #199
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    Смілянський визнав кремль територією АТ «Укрпошта» — відділення з індексом 10300 вже з’явилися на картах Google
    photo_2022-09-30_10-24-41-2.jpg
    Глава «Укрпошти» Ігор Смілянський видав Наказ, яким визнає кремль територією компанії – поштовим та психологічним відділенням з індексом 10300 (належить місту Карйаа, Фінляндія). Також Наказ визнає незалежність путіна від здорового глузду. Текст наказу оприлюднений у телеграм-каналі Генерального директора.

    «Ну якщо сьогодні день прикольних наказів, то я теж свій підписав».

    Наказ починається словами про «права та самовизначення до сьогодні невідомого народу кремля», а також враховує «невідповідну якість надання поштових послуг народу росії». Документ керується принципом «хто перший одягнув халат, той і лікар».
    photo_2022-09-30_01-13-05.jpg
    Таким чином Смілянський висміяв укази вождя росії про визнання «незалежності» Херсонської та Запорізької областей. Укази путіна щодо цього мають приблизно таку ж юридичну правомочність, що й опублікований Наказ Голови пошти.

    Жарт пролунав на тлі підписаних уночі указів путіна щодо областей України, запланованної протиправної анексії частини їхньої території та очікування результатів вчорашнього рішення РНБО України щодо ситуації.

    Джерело: itc.ua

  52. #200
    HD-эксперт punknatanke is on a distinguished road Аватар для punknatanke
    Регистрация
    02.02.2012
    Сообщений
    4,432
    Сказал(а) спасибо
    54
    Поблагодарили 7 раз(а) в 7 постах

    По умолчанию

    H&M почав процес остаточного закриття своїх магазинів у Росії

    Шведська компанія H&M Group, якій належить однойменний бренд одягу, а також марки COS, Arket, & Other Stories, Monki та Weekday, почала процес остаточного закриття своїх магазинів у Росії.

    Про це пише РБК із посиланням на прес-службу ритейлера.

    За даними прес-служби ритейлера, до 4 жовтня закрито 42 магазини в 23 російських містах.

    "Починаючи з вересня продовжується поетапне закриття магазинів H&M Group у Росії. До цього дня, 4 жовтня, закрито 42 магазини у 23 російських містах", - заявили в компанії.

    При цьому, за інформацією видання, у ще відкритих торгових точках H&M Group в Росії, включаючи флагманський магазин H&M на Тверській вулиці в Москві, триває розпродаж стоку, що залишився на складах.

    H&M, якій належить однойменний бренд одягу, а також марки COS та Monki, працює на російському ринку з 2009 року. На початку березня компанія повідомила, що припиняє продаж своєї продукції в країні, пов'язавши рішення з "трагічними" подіями в Україні.

    Пізніше ритейлер оголосив про рішення остаточно покинути російський ринок і повідомив про намір влаштувати фінальний розпродаж товарних запасів, що залишилися в Росії.

    H&M почав процес остаточного закриття своїх магазинів у Росії
    ВІВТОРОК, 4 ЖОВТНЯ 2022, 15:40 - ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ
    252 ПЕРЕГЛЯДИ 1


    Шведська компанія H&M Group, якій належить однойменний бренд одягу, а також марки COS, Arket, & Other Stories, Monki та Weekday, почала процес остаточного закриття своїх магазинів у Росії.

    Про це пише РБК із посиланням на прес-службу ритейлера.

    За даними прес-служби ритейлера, до 4 жовтня закрито 42 магазини в 23 російських містах.

    "Починаючи з вересня продовжується поетапне закриття магазинів H&M Group у Росії. До цього дня, 4 жовтня, закрито 42 магазини у 23 російських містах", - заявили в компанії.

    При цьому, за інформацією видання, у ще відкритих торгових точках H&M Group в Росії, включаючи флагманський магазин H&M на Тверській вулиці в Москві, триває розпродаж стоку, що залишився на складах.

    H&M, якій належить однойменний бренд одягу, а також марки COS та Monki, працює на російському ринку з 2009 року. На початку березня компанія повідомила, що припиняє продаж своєї продукції в країні, пов'язавши рішення з "трагічними" подіями в Україні.

    Пізніше ритейлер оголосив про рішення остаточно покинути російський ринок і повідомив про намір влаштувати фінальний розпродаж товарних запасів, що залишилися в Росії.

    ВІДЕО ДНЯ
    У серпні H&M Group відновила роботу магазинів своїх брендів у Росії для розпродажу стоку - термін її закінчення не уточнювався.

    Нагадаємо:

    Шведський ритейлер H&M прийняв рішення згорнути бізнес в Білорусі.

    Шведський ритейлер H&M Group оголосив, що вирішив почати процес згортання бізнесу у Росії.

    Ритейлер H&M, який заявив про вихід із РФ, веде пошук покупця на російську частину бізнесу.


    Джерело: Економічна правда

    Розробник ігор Playrix повністю припиняє діяльність в росії та білорусі
    og-image.png
    Заснована в росії компанія Playrix, яка займається розробкою мобільних ігор, вирішила залишити ринки росії та білорусі через вторгнення в Україну. Нагадаємо, компанію було створено у 2004 році братами Ігорем та Дмитром Бухманами у Вологді. З 2013 року штаб-квартира Playrix знаходиться в Дубліні, Ірландія.

    Як повідомляє ресурс AIN, Playrix планує повністю закрити всі свої офіси в росії та білорусі та припинити комерційну діяльність на цих територіях «для збереження стабільності групи Playrix». Загалом на початок 2022 року компанія нараховувала понад 1500 працівників у 25 офісах, розташованих в різних країнах світу. Playrix планує перевести працівників російських та білоруських офісів в інші країни. Поки що невідомо, коли саме відбудеться закриття офісів та ліквідація юридичних осіб в росії та білорусі.

    За даними аналітичної платформи AppAnnie, російський ринок для Playrix був другим після американського по завантаженню їх ігор (15% від усіх завантажень). За різними оцінками, компанія отримувала від 7% до 40% свого загального прибутку саме з росії.

    Раніше повідомлялося, що Playrix забороняє співробітникам обговорювати «спеціальну операцію в Україні» заради безпеки

    Джерело: AIN

    ЄС заборонив росіянам користуватися криптовалютними гаманцями та сервісами на території держав-учасниць — в Binance сказали, що обмежень немає
    Знімок екрана 2022-10-07 181457.png
    Оскільки росія не припиняє військову агресію проти України, а навпаки, проводить незаконні так звані «референдуми» щодо приєднання окупованих українських територій, ЄС посилює економічні санкції щодо країни-агресора. Нові обмеження у восьмому пакеті санкцій зачіпають, зокрема, криптовалютні операції та гаманці.

    З урахуванням нових обмежень, європейським компаніям буде заборонено відкривати криптовалютні рахунки та криптовалютні гаманці для громадян росії, а також надавати послуги зберігання криптовалюти для росіян. Фактично йдеться про повну заборону операторам криптосервісів, зареєстрованим в ЄС, співпрацювати з жителями країни-агресора.

    Зазначимо, наприкінці квітня ЄС запровадив п’ятий пакет санкцій щодо росії. Тоді запроваджувалися обмеження на роботу росіян із криптоактивами в Європі, але вони дозволяли зберігати до €10 тис. Тепер і ця можливість для росіян недоступна.

    «Існуючі заборони на криптоактиви були посилені шляхом заборони всіх гаманців, облікових записів або послуг зберігання криптоактивів, незалежно від суми гаманця (раніше дозволялося до €10000)», – йдеться у заяві Єврокомісії.

    Представник Binance заявив кільком російським сайтам (включно з ТАСС та Forbes), що ніяких додаткових обмежень для росіян на біржі наразі немає. Водночас повідомляється, що санкції не зачеплять p2p-перекази, які широко використовуються для купівлі ігор в обхід регіональних обмежень.

    Джерело: finbold
    Последний раз редактировалось punknatanke; 07.10.2022 в 19:20.

+ Ответить в теме
Страница 4 из 5 ПерваяПервая ... 2345 ПоследняяПоследняя

Ваши права

  • Вы не можете создавать новые темы
  • Вы не можете отвечать в темах
  • Вы не можете прикреплять вложения
  • Вы не можете редактировать свои сообщения
Megogo UA